Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο γενίτσαρος Μουσταφά Αλή Τσαούς στήνει χοντρή προβοκάτσια στη Θράκη

Ο γενίτσαρος Μουσταφά Αλή Τσαούς στήνει χοντρή προβοκάτσια στη Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Γκρίζοι Λύκοι, Έλληνες Μουσουλμάνοι, Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ - DEB), Κομοτηνή, Μουσταφά Αλή Τσαούς,

Προβληματισμό προκαλεί η πραγματοποίηση πορείας που θα οργανώσουν στην Κομοτηνή γενίτσαροι Έλληνες μουσουλμάνοι, “τουρκόφρονες”, στις 24 Ιουλίου -ανήμερα του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ– με πρόσχημα τη «διεκδίκηση δικαιωμάτων».

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε προαναγγείλει στο 4ο Συνέδριο του DEB (ΚΙΕΦ) ο πρόεδρος του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαούς, που επιχειρεί ουσιαστικά να δημιουργήσει και πάλι ένταση.

Με μια ιδιάζουσα φασίζουσα ρητορική των στελεχών του, η οποία απροκάλυπτα πλέον κάνει λόγο ακόμα και για «αλυτρωτικές βλέψεις», βάζοντας ταμπέλες και τραβώντας διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία, το ακροδεξιό κόμμα ΚΙΕΦ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας) επιχειρεί να χειραγωγήσει, να φανατίσει και να κατευθύνει τους φιλήσυχους μουσουλμάνους της Θράκης με πρακτικές πεπερασμένων εποχών.

Είχε δηλώσει προκλητικά ο Τσαούς:

«Να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας. Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες. Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο».

Η πορεία αυτή αποτελεί ουσιαστικά την κορύφωση των ενεργειών της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια της να κλιμακώσει τις εντάσεις με απώτερο σκοπό τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στη Θράκη.

Ο εθνικιστικός και ισλαμιστικός λόγος των ακροδεξιών πρακτόρων της Τουρκίας είναι εμφανής στην παραπάνω δήλωση.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μουσταφά Αλή Τσαούς εξέδωσε το παρακάτω κείμενο που απευθύνεται στους “Τούρκους” της Δυτικής Θράκης:

Δελτίο τύπου του Γενικού Προέδρου του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς

Αξιότιμε λαέ της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης

Εμείς στην Ελλάδα αιώνες τώρα προσπαθούμε να ζήσουμε με τη δική μας ταυτότητα, παρά τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουμε, με το κειμήλιο που υιοθετήσαμε από τους προγόνους μας την «ανοχή» ζούμε με υπομονή, ηρεμία και θα συνεχίσουμε να ζούμε. Απαιτούμε πάντα στα πλαίσια του νόμου και δημοκρατίας τα δικαιώματά μας που έχουμε επιτύχει από τη Συνθήκη της Λωζάννης, και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τα δικαιώματα αυτά μέχρι να δοθούν.

Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφέστατη. Ποτέ δεν έχουμε ερμηνεύσει τα άρθρα της Συνθήκης που αφορούν εμάς έτσι όπως μας συμφέρει. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούμαι με έκπληξη τις ειδήσεις που κατηγορούν εμάς σε ορισμένα ΜΜΕ.

Η συνθήκες διαβίωσής μας δεν ήταν ποτέ το ίδιο με τις συνθήκες διαβίωσης της πλειονότητας. Οι νέοι μας ακόμη δεν περιλαμβάνονται στο δημόσιο. H Μειονότητα κρατήθηκε σε μια ζωή που βασίζεται μόνο στη γεωργία. Η πρακτική αυτή οδηγεί σε οικονομική καθυστέρηση και το μόνο που παρέχει στους νέους μας είναι να τους οδηγεί να εγκαταλείψουν την περιοχή και το πατρικό τους. Σήμερα στην περιοχή μας κυρίως γίνεται παραγωγή καπνού, όλως παραδόξως η πριμοδοτήσεις που παρέχονται για τα καπνά η οποία αποτελεί πηγή βιοπορισμού των περισσότερων ανθρώπων, κόπηκαν. Ακόμη και την παρούσα περίπτωση βρίσκουμε πολύ ουσιαστική.

Έχουμε καλέσει επανειλημμένα επί του θέματος τους διανοούμενους της πλειοψηφίας να σταθούν ενάντια στην αδικία και να υψώσουν τη φωνή τους. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία υποστήριξη.

Είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε τα δικαιώματα μας χρησιμοποιώντας όλα τα δημοκρατικά και νομικά μέσα. Η αναζήτηση δικαιώματος δεν δια ταράζει την κοινωνική ειρήνη. Αντιθέτως, θα αποτελείται ισότητα μεταξύ των πολιτών και ουσιαστική κοινωνική συνοχή.

Θέλουμε να στεκόμαστε ενάντια της αφομοίωσης, διεκδικώντας την ελευθερία όσον αφορά την εκπαίδευση και την πίστη μας και απαιτώντας τα Μειονοτικά δικαιώματά για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης επιθυμούμε να εξυπηρετήσουμε ολόψυχα τη χώρα μας συμβάλλοντας πρόοδο στην ισότητα, στην ειρήνη και στην φιλία.

Διευκρινίζοντας πως σύμφωνα με την επιθυμία μας αυτή, θα συνεχίσουμε να αναζητήσουμε τα δικαιώματα μας σε κάθε πλατφόρμα συμπεριλαμβανομένου και τους δρόμους, χαιρετώ όλους τους ανθρώπους μας με όλη μου την αγάπη.

Mε εκτίμηση
Μουσταφά Αλή Τσαούς
Πρόεδρος του ΚΙΕΦ

Σχετικά άρθρα