Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων στους προμηθευτές των νοσοκομείων

Ξεκίνησε η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων στους προμηθευτές των νοσοκομείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νοσοκομεία, Υπουργείο Υγείας,

Την έναρξη της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του υπουργείου Υγείας προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων, μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης των κονδυλίων που προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, όπως ανέφερε  το υπουργείο Υγείας.

«Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις όλων των προηγούμενων ετών και διευκολύνεται, ακόμα περισσότερο, ο εφοδιασμός των νοσοκομείων, με φάρμακα, αντιδραστήρια και υγειονομικό υλικό» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το οποίο παραθέτει το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Εγκρίθηκε το ποσό των 254 εκατ. ευρώ

Ήδη, εγκρίθηκε το ποσό των 254 εκατ. ευρώ, που προορίζεται για τα νοσοκομεία της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και τα νοσοκομεία των υπολοίπων ΥΠΕ. Επιπλέον, εγκρίθηκαν 68 εκατ. ευρώ, για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, έως το τέλος του 2016 θα έχουν εξοφληθεί συνολικά 1,1 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές Υγείας.

Σχετικά άρθρα