Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Δημόσιο θα πληρώσει 700.000 ευρώ για δύο καμμένα λεωφορεία από μολότοφ

Το Δημόσιο θα πληρώσει 700.000 ευρώ  για δύο καμμένα λεωφορεία από μολότοφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επίθεση Μολότοφ, Λεωφορεία, Μολότοφ, Συμβούλιο της Επικρατείας,

Τις μολότοφ των αντιεξουσιαστών καλείται να πληρώσει με 700.000 ευρώ, το ελληνικό δημόσιο, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Η αποζημίωση αφορά τις ασφαλιστικές εταιρίες στις οποίες είχαν ασφαλιστεί δυο λεωφορεία της ΕΘΕΛ Α.Ε. τα οποία κάηκαν από μολότοφ αντιεξουσιαστών, λόγω της έλλειψης κατάλληλων αστυνομικών μέτρων, παρά τις περί του αντιθέτου εντολές που είχαν δοθεί από την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν το 1997 και το 1998

Τα λεωφορεία λαμπάδιασαν το ένα το 1997 στην Πατησίων και το άλλο το 1998 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, δηλαδή πριν 19 χρόνια. Η ΕΘΕΛ (μέσω της εταιρείας που ήταν ασφαλισμένα τα δυο λεωφορεία) προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια το 2000 και η οριστική και αμετάκλητη απόφαση εκδόθηκε μετά από 16 χρόνια.

Το πρώτο κάηκε στις 5 Δεκεμβρίου 1997 στη φοιτητική εστία επί της οδού Πατησίων 279 από ομάδα 100 περίπου κουκουλοφόρων. Όπως αναφέρεται στην απόφαση τα αρμόδια όργανα της ΕΛ.ΑΣ, αν και είχαν λάβει εντολές από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών για να λάβουν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα «δεν ευρίσκοντο εκεί κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά έφθασαν εκεί μετά την έναρξη των επεισοδίων».

Το δεύτερο κάηκε στις 15 Ιανουαρίου 1998, έξω από το αίθριο της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου από 50 κουκουλοφόρους. Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας και πάλι ανακύπτει ευθύνη των οργάνων της ΕΛΑΣ, καθώς ενώ είχαν λάβει τις σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας στις τρεις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης, αυτές δεν εκτελέστηκαν. Επιδικάστηκε και για τα δυο συνολικά 275.862 ευρώ που μαζί με τους τόκους όλων

Σχετικά άρθρα