Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανικό νομοσχέδιο για την επιστροφή των Mαρμάρων του Παρθενώνα

Βρετανικό νομοσχέδιο για την επιστροφή των Mαρμάρων του Παρθενώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Βρετανία, Βρετανικό Μουσείο, Γλυπτά Παρθενώνα Βρετανικό Μουσείο, Ηνωμένο Βασίλειο, Παρθενώνας,

Πριν από 2 (!) αιώνες, το βρετανικό Κοινοβούλιο υπερψήφιζε ένα νόμο για να εγκρίνει την αγορά των Μαρμάρων του Παρθενώνα, τα οποία είχε αφαιρέσει από την Ακρόπολη των Αθηνών ο Thomas Bruce, 7ος Κόμης του Έλγιν.

Διακόσια χρόνια μετά, μία διακομματική ομάδα Βρετανών βουλευτών αναμένεται να παρουσιάσει στο βρετανικό κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, με τον τίτλο Parthenon Sculptures (Return to Greece) Bill.

“Nα διορθώσουμε το λάθος που έγινε πριν 200 χρόνια”

«Αυτά τα υπέροχα έργα τέχνης σύρθηκαν και πριονίστηκαν μακριά από τον Παρθενώνα. Αυτό το νομοσχέδιο προτείνει στο Κοινοβούλιο να ακυρώσει ό,τι έκανε πριν από 200 χρόνια. Είναι καιρός να προβούμε σε μια ευγενική πράξη, να διορθώσουμε αυτό το λάθος που έγινε τότε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Mark Williams, ένας εκ των εισηγητών του νομοσχεδίου.

Το επίσημο κείμενο του νομοσχεδίου δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα επίσημα, όμως η ιστοσελίδα neweurope.eu εξασφάλισε πρόσβαση σε αυτό, και το νομικού περιεχομένου ελληνικό πόρταλ lawspot.gr ανήρτησε για τους αναγνώστες του το αγγλικό κείμενο ως ακολούθως:

Σχετικά άρθρα