Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά από 73 χρόνια βρέθηκε το βυθισμένο υποβρύχιο «Κατσώνης»

Μετά από 73 χρόνια βρέθηκε το βυθισμένο υποβρύχιο «Κατσώνης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανική Κατοχή, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Υποβρύχιο,

Μετά από 73 ολόκληρα χρόνια, εντοπίστηκε το υποβρύχιο «Κατσώνης» το οποίο είχε βυθιστεί από γερμανικό πλοίο, βόρεια της Σκιάθου το 1943.

Εντοπίστηκε στη Σκιάθο

Εντοπίστηκε σε βάθος 170 μέτρα από το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό πλοίο «Ναυτίλος» που εκτελούσε σχετική επιχείρηση βόρεια της Σκιάθου από τις 4 Ιουλίου.

Στη δεύτερη φάση του πολέμου (Μάιος 1941 – Οκτώβριος 1944) εξορμώντας στο Αιγαίο από βάσεις της Μ.Ανατολής, το Υ/Β Κατσώνης, εξετέλεσε συνολικά τρεις (3) πολεμικές περιπολίες, παράλληλα με ειδικές αποστολές (αποβιβάσεις / επιβιβάσεις πρακτόρων / καταδρομέων) .

Την 14/9/1943 με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Β. Λάσκο, κατά τη διάρκεια αναζητήσεως εχθρικής νηοπομπής ενεπλάκη με γερμανικό καταδιωκτικό υποβρυχίων ( UJ -2101) . Μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών εμβολίσθηκε με αποτέλεσμα να βυθιστεί

Το υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ1) υπήρξε ένα από τα έξι υποβρύχια του Ελληνικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Παραγγέλθηκε στην Γαλλία από την ελληνική κυβέρνηση το 1925, μαζί με το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (Υ2), και κατασκευάστηκε κατά τα έτη 1925-1927 στο ναυπηγείο Forge et Chantiers de la Gironde, του Μπορντό

Σχετικά άρθρα