Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών παρά τις απειλές του υπουργείου

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών παρά τις απειλές του υπουργείου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κινητοποιήσεις, ΟΛΜΕ | Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

“Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος έχει και όρια…” επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης σχετικά με τις απειλές του υπουργείου Παιδείας για πειθαρχικές διώξεις όσων εκπαιδευτικών αρνηθούν να συμμετάσχουν στην αναπλήρωση ωρών.

Σε συμβολικούς αποκλεισμούς σχολικών κτιρίων προχώρησαν καθηγητές στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πρόωρο τερματισμό των διακοπών του Πάσχα ώστε να αναπληρωθούν χαμένες ώρες διδασκαλίας.

Εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ απέκλεισαν για τρεις ώρες το 1ο ΕΠΑΛ, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλα ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης και στην Καλαμαριά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Ο κ. Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.

Αντί να απολογείται το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα.

Η υποκρισία και ο κατήφορος δεν έχουν τέλος.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα