Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαφία προμήθευε μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Μαφία προμήθευε μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να κινηθούν προς την άλλη Ελλάδα διοχέτευε σε εγκλωβισμένους στα νησιά μετανάστες, κυρίως Πακιστανούς, ένα κύκλωμα πακιστανών μεταναστών. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι διωκτικές Αρχές, στελέχη των οποίων καθημερινά στα λιμάνια εντοπίζουν και συλλαμβάνουν δεκάδες μετανάστες με πλαστά έγγραφα τα οποία προμηθεύτηκαν στα νησιά, έναντι σημαντικού χρηματικού ποσού.

Ένα μέρος αυτού του κυκλώματος εξαρθρώθηκε χθες στη Μυτιλήνη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, όπου συνελήφθησαν ο «εγκέφαλος» της συμμορίας (41χρονος Πακιστανός) και τρία μέλη της από τοΠακιστάν ηλικίας 18, 29 και 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική διαδικασία, οι εμπλεκόμενοι, πριν από δίμηνο τουλάχιστον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων και την περαιτέρω διάθεσή τους, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε μετανάστες, για τους οποίους ίσχυαν περιορισμοί για τη διαμονή τους και τη μη απομάκρυνσή τους από τη Λέσβο.

Ο 41χρονος επικεφαλής συγκέντρωνε στοιχεία από μετανάστες, τους οποίους εντόπιζαν και προσέγγιζαν τα τρία μέλη του κυκλώματος και στη συνέχεια έφτιαχνε τα πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα και τα πουλούσε στους ενδιαφερόμενους, έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθη ένας ακόμη 23χρονος από το Πακιστάν, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν δύο πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία είχε προμηθευτεί, από τα μέλη του κυκλώματος.

Για κατοχή πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων συνελήφθησαν, χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έξι Πακιστανοί μετανάστες. Οι μετανάστες εγκλωβισμένοι στο νησί εδώ και τρεις περίπου μήνες επιχειρούσαν με τα πλαστά αυτά έγγραφα τα οποία είχαν προμηθευτεί έναντι 400 περίπου ευρώ το ένα, να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά.

Σχετικά άρθρα