Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απορρίπτει την ιδιωτική ασφάλιση ο Κατρούγκαλος

Απορρίπτει την ιδιωτική ασφάλιση ο Κατρούγκαλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Ασφαλιστικές Εταιρείες, Γιώργος Κατρούγκαλος, Εφημερίδα Ναυτεμπορική, Ιδιωτική Σύνταξη, Συνταξιούχοι,

Απορρίπτει εμμέσως πλην σαφώς την ιδιωτική ασφάλιση, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος δηλώνοντας ότι «Σε μία κοινωνία φτωχοποιημένη, μετά από αυτήν την πενταετία-εξαετία λιτότητας και επιβολής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, το διαθέσιμο εισόδημα στην Ελλάδα για συμπληρωματική ασφάλιση, πέραν της υποχρεωτικής και κύριας, είναι προφανώς πολύ μικρό».

Η τοποθέτηση αυτή του υπουργού Εργασίας έγινε στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Ασφαλιστικό: Η επόμενη μέρα».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα, ενώ τόνισε ότι οι παροχές του πρώτου πυλώνα, αυτές, δηλαδή, που εγγυάται το κράτος -της δημόσιας, κύριας ασφάλισης- πρέπει να είναι τέτοιες που να εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση του συνταξιούχου, καθώς και ένα εισόδημα, όσο το δυνατόν πλησιέστερο στο εισόδημα που υπήρχε κατά τη διάρκεια της εργασίας. «Εάν δεν πληρούνται αυτοί οι όροι, η συμπληρωματικότητα του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα δεν αρκεί, γιατί το κράτος έχει προφανώς βρεθεί σε αδυναμία να καλύψει το δικό του ρόλο» διευκρίνισε.

Σχετικά άρθρα