Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχονται 3.500 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

Έρχονται 3.500 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ξάνθος, Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), Νοσοκομεία, Προσλήψεις, Υπουργείο Υγείας,

Προσλήψεις 3.500 ατόμων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξάνθος. Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πάνω από 25.000 κενά στο ΕΣΥ και επεσήμανε, μιλώντας στον Real fm ότι οι πρώτοι 985 τοποθετούνται ήδη στα νοσοκομεία.

«Είμαστε στη φάση που έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού. Τα κενά είναι τεράστια. Λείπουν από το Σύστημα Υγείας πάνω από 25 χιλιάδες εργαζόμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Προφανώς αυτές οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν γρήγορα, εφέτος όμως έχουμε προσλήψεων, 3.500 περίπου, εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και υπόλοιπου προσωπικού, με σχέση εργασίας μόνιμης που ευελπιστούμε μέσα στο 2016 να έχουν τοποθετηθεί. Ηδη έχει κλείσει η πρώτη προκήρυξη και οι πρώτοι, περίπου 985 εργαζόμενοι, αυτό τον καιρό τοποθετούνται στα νοσοκομεία. Αυτή είναι η πρώτη, μικρή, αλλά αισθητή, ένεση ανθρώπινου δυναμικού μετά από 6 χρόνια».

Στην επισήμανση ότι η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά για ελλείψεις προσωπικού που αγγίζει τις 30 χιλιάδες οργανικές θέσεις ο κ. Ξανθός επεσήμανε: «Εμείς αυτό που θέλουμε τώρα είναι με ένα πρόγραμμα 3ετίας, 4ετίας να περάσουμε σε μία σταδιακή κάλυψη των πιο επειγόντων κενών. Νομίζουμε ότι αυτό το κάνουμε σε πρώτη φάση με τις προσλήψεις αυτές, εφέτος, οι οποίες συνεπικουρούνται από προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, δηλαδή μη μόνιμου προσωπικού. Με συμβάσεις είτε ετήσιες, είτε για τους γιατρούς φτάνουν μέχρι και τριετείς».

Σχετικά άρθρα