Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ακτινογραφία των “Παραιτηθείτε” με… γαλαζοπράσινα σταγονίδια

Η ακτινογραφία των “Παραιτηθείτε” με… γαλαζοπράσινα σταγονίδια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Θανάσης Χειμωνάς, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Πλατεία Συντάγματος, ΣΥΡΙΖΑ,

«Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα» τιτλοφορείται το κάλεσμα του… αυθόρμητου κινήματος των «Παραιτηθείτε». Συνεπώς, «μόνο πολίτες», όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους.

Είναι όμως έτσι; Δεκαέξι πολίτες, που ίσως και να μην γνωρίζονταν μεταξύ τους, όπως θα πουν οι ίδιοι, «συναντήθηκαν» στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων για να φτάσουν στο κοινό κάλεσμα για τη συγκέντρωση της 15ης Ιουνίου, στην Πλατεία Συντάγματος, με βασικό αίτημα, την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μερικοί, ωστόσο, από τους 16 αυτούς πολίτες αποκαλύπτεται ότι δεν είναι και τόσο ακομμάτιστοι… επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η συγκέντρωση θα έχει βαθύ «γαλαζοπράσινο» χρώμα. Το παραδέχθηκε χθες -στον ρ/σ Vima FΜ- ο εκ των διοργανωτών Μάνος Επιτροπάκης λέγοντας ότι «οι διοργανωτές είμαστε και από το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και απλοί πολίτες».

Η ΟΝΝΕΔίτισσα που αμφισβητούσε το Πολυτεχνείο

Η Ν.Δ., ενεργώντας πιο… διακριτικά εν συγκρίσει με το ΠΑΣΟΚ, έβαλε μπροστά νέα στελέχη της, όπως η Ελένη Κριτσιδήμα, ο Γιάννης Χουντής ή η Μαρία Μπινιάκου της ομάδας Άδωνι Γεωργιάδη. Δίπλα τους, ένα πρόσωπο γνωστό από τις τηλεπωλήσεις: Ο… Mr Κολλαγόνο, ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, που διαφήμιζε το εν λόγω προϊόν, μαζί με την ΟΝΝΕΔίτισσα Έλλη Παπαγγελή, που, ως γνωστόν, έχει αμφισβητήσει τη θυσία του Πολυτεχνείου.

Από τον Θ. Χειμωνά στον Μ. Επιτροπάκη

Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει με πιο γνωστά στελέχη, όπως τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιο βουλευτή του κόμματος Θανάση Χειμωνά, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με την «Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη» Μάνο Επιτροπάκη, που με αμετροέπεια δήλωσε χθες ότι «ακροδεξιοί είναι στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή».

ΔΗΜΑΡίτης που ήταν κατά της αποχώρησης από την κυβέρνηση

Μαζί τους ο Παναγιώτης Κωστούλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του, που στις εσωκομματικές εκλογές είχε υποστηρίξει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Στην… αυθόρμητη οργανωτική επιτροπή συμμετέχει ακόμη ο Γιάννης Πουλάκης από τη ΔΗΜ.ΑΡ., που είχε ταχθεί κατά της αποχώρησης του κόμματός του από τη συγκυβέρνηση με τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Παραθέτει τσιτάτα του Βενιζέλου

Από τη διαδικτυακή αυτή παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει η αναγκαία… ποσόστωση του Ποταμιού, όπως εκπροσωπείται από τον Φώτη Σαραντόπουλο, συγγραφέα και στέλεχος του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, που αποφάσισε να ενταχθεί στο Ποτάμι συγκινημένος από το κάλεσμα του ιδρυτή του. Τέλος, ένας άλλος συμμετέχων αυτοσυστήνεται ως «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μαχητής» και παραθέτει τσιτάτα του… Ευάγγελου Βενιζέλου…

Τοπικές της Ν.Δ. δηλώνουν: “Παρών”

Τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. (π.χ. του Χαϊδαρίου) δηλώνουν ήδη -μέσω Facebook- ότι θα δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση σπάζοντας έτσι στην πράξη την πρόσκληση για συμμετοχή πολιτών χωρίς κομματικές ταυτότητες. Στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας τους οι «Παραιτηθείτε» παραπέμπουν εξάλλου στις προηγούμενες συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» με τα γνωστά συνθήματα.
Εξίσου διδακτικό και το video που έχουν φτιάξει, που ξεκινά από τους Σπαρτιάτες (με σκηνές από την ομώνυμη χολιγουντιανή ταινία), τον Μ. Αλέξανδρο, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον Θ. Κολοκοτρώνη, για να φτάσει στον Ελευθ. Βενιζέλο και των Κων/νο Καραμανλή, προς ικανοποίηση, φυσικά, όλων των… συνιστωσών της κίνησης της 15ης Ιουνίου.

Με γραμμή Μητσοτάκη συν μετεγγραφές

Στο κάλεσμά τους παραθέτουν ευθέως το ιδεολογικό τους στίγμα: όπως αναφέρουν, λοιπόν, «όλοι οι πολίτες οι οποίοι ανήκουμε στο δημοκρατικό τόξο δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα της αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ.». Ζητούν αλλαγή πολιτικής τώρα, με αιτήματα τη δραστική μείωση της φορολογίας αλλά και «δραστικές περικοπές δαπανών παντού, προκειμένου να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος». Το πιο εντυπωσιακό πάντως σύνθημά τους είναι ότι λένε «όχι» στη «χειραγώγηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης»!

Ρεπορτάζ: Νίκος Παπαδημητρίου

Σχετικά άρθρα