Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιώτης Μαυρίκος: Το Πόρσε Καγιέν λαμπάδιασε μέσα στην Αττική Οδό

Παναγιώτης Μαυρίκος: Το Πόρσε Καγιέν λαμπάδιασε μέσα στην Αττική Οδό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αττική Οδός, Εφημερίδα Ακρόπολις, Παναγιώτης (Τάκης) Μαυρίκος,

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πόρσε Καγιέν που φαίνεται να οδηγούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος στην Αττική Οδό, και μέσα στο οποίο ο οδηγός κάηκε ζωντανός, δεν φέρει ίχνη σύγκρουσης, τουλάχιστον σφοδρής που να δικαιολογεί την ανάφλεξη εξαιτίας της.

Οι κάμερες δείχνουν το αυτοκίνητο να κινείται κανονικά στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, να σταματά ξαφνικά και αμέσως μετά να τυλίγεται στις φλόγες.

Ο οδηγός φαίνεται πως εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό και δεν μπόρεσε να βγει με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί.

Το όχημα είναι κατεστραμμένο από τη φωτιά, έχουν καεί (όπως είναι φυσικό) όλα τα πλαστικά μέρη όπως προφυλακτήρας, ποδιές κτλ, αλλά το υπόλοιπο αμάξωμα δεν φαίνεται παραμορφωμένο από σύγκρουση.

Το γεγονός αυτό ωθεί τις ανακριτικές αρχές να αναζητήσουν αλλού (πέραν της σύγκρουσης δηλαδή) τα αίτια της ανάφλεξης, η οποία ήταν και ξαφνική όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής Οδού.

Ωστόσο ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός, γιατί ο οδηγός αφού είδε πως δεν μπορεί να βγει από την αριστερή πόρτα, δεν επιχείρησε να βγει από τη δεξιά, αλλά παρέμεινε μέσα σε αυτό.

Η μόνη λογική απάντηση είναι να πανικοβλήθηκε και στο μεταξύ από τις αναθυμιάσεις να έχασε τις αισθήσεις του.

Η Αστυνομία αναζητά μέσα από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας του οδηγούς που εκείνη την ώρα κινούνταν παράλληλα ή κοντά με το όχημα του Μαυρίκου για να συλλέξει περισσότερα στοιχεία, ενώ το αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για να ερευνηθεί εξονυχιστικά.

Ο άνδρας που απανθρακώθηκε μέσα στην Πόρσε Καγιέν, στην Αττική Οδό, είναι ο γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος, όπως επιβεβαίωσε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Ήταν λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (09/06/2016) όταν «σήμανε» συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική για φωτιά σε όχημα, στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στο ύψος του Ηρακλείου.

Λίγη ώρα αργότερα, ανασύρθηκε από το αυτοκίνητο απανθρακωμένος ένας άνδρας.

Όπως επιβεβαίωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο άνδρας είναι ο γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σωματότυπος του άνδρα που ανασύρθηκε απανθρακωμένος από το ΙΧ στην Αττική Οδό, ταιριάζει με αυτόν του εκδότη, ο οποίος ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οριστική απάντηση για την ταυτότητα του θύματος θα δοθεί από την εξέταση DNA, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα, πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Σχετικά άρθρα