Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πάσχα,

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα όπως συμβαίνει συνήθης κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή από τις πρώτες πρωινές ώρες έως το μεσημέρι.

Οι δυνάμεις της Τροχαίας κατά μήκος των εθνικών οδών είναι σε επιφυλακή προκειμένου να επέμβουν εφόσον χρειαστεί για την απρόσκοπτη μετακίνηση των εκδρομέων, ενώ από τις 6 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι, ισχύει το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τμήματα των εθνικών οδών στο ρεύμα εξόδου για φορτηγά ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου.

Παρά τον κακό καιρό, μέχρι τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει περίπου 73.000 οχήματα από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, αριθμός παρόμοιος με αυτόν της περσινής χρονιάς.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς η πληρότητα αγγίζει το 75% με 80% γι αυτό και αξιωματικοί του Λιμενικού συμβουλεύουν όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τις 22 Απριλίου, τρίτη ημέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 2.245 αφίξεις και αναχωρήσεις εκ των οποίων οι 74 είναι πτήσεις τσάρτερ ή έκτακτες.

Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί χαρακτηρίζονται το Παρίσι, η Αλεξανδρούπολη και τα Χανιά.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στους δύο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων της Αττικής, Κηφισού και Λιοσίων, όπου οι πληρότητες φτάνουν προς όλους τους προορισμούς το 100%.

Για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης από τα ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν επιπλέον λεωφορεία, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην ελληνική περιφέρεια.

Τελευταία ημέρα ταξιδιού με τρένο

Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν με τρένο όσοι επιθυμούν να επιλέξουν το συγκεριμένο μέσο καθώς για τις επόμενες τρεις ημέρες τα τρένα του ΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Παρόλα αυτά η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 30% και έχουν προστεθεί επιπλέον βαγόνια για τα σημερινά δρομολόγια.

Σχετικά άρθρα