Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευχάριστα νέα για τους υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικούς

Ευχάριστα νέα για τους υπό συνταξιοδότηση εκπαιδευτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάσκαλοι, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Καθηγητές, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποδέχθηκε ευνοϊκή τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών.

Με την τροπολογία του υπουργού Οικονομικών εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα από την υπηρεσία τους θα συνταξιοδοτούνται με τον παλαιό νόμο και όχι με τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 12 Μαΐου.

Η τροπολογία αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επομένη της λήξης του σχολικού έτους 2015-2016 (δηλαδή τον Αύγουστο), δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία λογίζεται ως συντάξιμος.

Καταληκτική ημερομηνία του δικαιώματος ανάκλησης των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 3η.06.2016.

Το πρόβλημα προέκυψε ύστερα από εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δημιουργούσε προβλήματα, καθώς προκύπτει το φαινόμενο εκπαιδευτικοί που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης έως τη λήξη του σχολικού έτους (31.08.2016) που υποχρεωτικά παραμένουν στην υπηρεσία, να μην μπορούν να υπαχθούν στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς και να συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016.

 

Σχετικά άρθρα