Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χαλάει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χαλάει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Πάσχα, Τροχαία (Αστυνομία),

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί αφού κατά τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχές, καταιγίδες, αλλά και ισχυροί άνεμοι που θα συνοδέψουν στο ταξίδι τους όσους αποφάσισαν να μετακινηθούν εκτός των αστικών κέντρων, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από απόψε, ενώ επιπρόσθετη ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν επιλέξει να μετακινηθούν με τρένο, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.

Το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, και για αυτό τον λόγο η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα. Ωστόσο, η κακοκαιρία θα είναι ιδιαίτερα έντονη γι’ αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή.

Η Τροχαία, αναμένει από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης να παρατηρηθεί κίνηση στα διόδια, ενώ δυσκολίες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν και όσοι θα ταξιδέψουν με πλοίο ή αεροπλάνο, λόγω του καιρού.

Εξάλλου, όσοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τρένο το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πρέπει να επισκεφτούν τα εκδοτήρια του ΟΣΕ για να παραλάβουν το ειδικό κουπόνι, το οποίο θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικό ταξίδι τους, καθώς τα δρομολόγια των τρένων κατά τις τρεις παραπάνω μέρες ακυρώνονται, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Σχετικά με τον καιρό, αύριο, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Βαθμιαία, όμως, στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά (πάνω από τα 1100 μετρά).

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή, με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανόν να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Συγκεκριμένα για αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, οι απαγορεύσεις θα ισχύουν στο ρεύμα εξόδου των οδικών δικτύων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις 3.00 μμ έως τις 10.00 μμ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6.00 πμ έως τις 4.00 μμ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα οι απαγορεύσεις θα ισχύουν για το ρεύμα εισόδου των οδικών δικτύων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις 3.00 μμ έως τις 10.00 μμ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11.00 πμ έως τις 9.00 μμ, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

Επίσης, εξαιρούνται τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Σχετικά άρθρα