Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με πανελλαδικές εξετάσεις η ένταξη στο Λιμενικό Σώμα

Με πανελλαδικές εξετάσεις η ένταξη στο Λιμενικό Σώμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιμενικό Σώμα, Πανελλήνιες Εξετάσεις, Υπουργείο Ναυτιλίας,

Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα κατάταξης στο Λιμενικό Σώμα φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο καθιερώνει την εισαγωγή μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, στα πρότυπα των άλλων στρατιωτικών σχολών, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΠΣ.

Το νομοσχέδιο του κ. Δρίτσα περιλαμβάνει μερικές ακόμη σημαντικές διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες:
** «Σταθεροποιείται» ο εκάστοτε Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε να μην αλλάζει κατά τις επιθυμίες του εκάστοτε προϊστάμενου υπουργού.
** Αλλάζει η σύνθεση των Ανώτερων Συμβουλίων Κρίσεως, με βασικό στοιχείο τη μείωση των μελών.
** Δίδεται η δυνατότητα σε στελέχη του Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ, οι οποίοι αποστρατεύονται να λαμβάνουν μέρος του εφάπαξ καθώς σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή του.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών ενημερώνει τα μέλη της ότι το σχέδιο νόμου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και πως «έχουν ενσωματωθεί οι περισσότερες από τις προτεινόμενες διατάξεις».

«Για τις υπόλοιπες βρισκόμαστε σε διαβούλευση με το γραφείο του κ. Υπουργού (θέματα Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προαγωγής Αξιωματικών εκ ΣΝΔ, προαγωγής Αξιωματικών Τεχνικών)», αναφέρει η ΠΕΑΛΣ. Και προσθέτει ότι «θα μελετήσει κατ’ άρθρο το σχέδιο νόμου, προκειμένου τοποθετηθεί σχετικά».

Σχετικά άρθρα