Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο στην Κεφαλονιά – υπουργική απόβαση στο νησί με εντολή Σαμαρά

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένο σκύλο στην Κεφαλονιά  – υπουργική απόβαση στο νησί με εντολή Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξανδρος Παρίσης, Γιάννης Μιχελάκης, ΕΜΑΚ, Κεφαλονιά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας, Πάτροκλος Γεωργιάδης, Σεισμός, Στράτος Σιμόπουλος,

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, με εντολή Σαμαρά, για τον συντονισμό, την καταγραφή ζημιών και την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο νησί μετά τον νέο σεισμό των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στο νησί μεταβαίνει και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο νησί.

Σύσκεψη για την Κεφαλονιά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιείται στο υπουργείο Υποδομών, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στο νησί μεταβαίνει εκ νέου ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

Επίσης, μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά οκτώ πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ, με έναν διασωστικό σκύλο για να ενισχύσουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού.

Στην ΑΘήνα και το υπουργείο Υποδομών πραγματοποιείται σε λίγη ώρα σύσκεψη για την Κεφαλονιά, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο νησί μεταβαίνει εκ νέου ο γγ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου μηχανικών.

«Το υπουργείο είναι έτοιμο, αν χρειαστούν, να αποστείλει στην Κεφαλονιά όσα κοντέινερ απαιτηθούν» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κορυφαία πηγή του υπουργείου Υποδομών.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, διευκρίνισε ότι δεν έχουν ζητηθεί μέχρι στιγμής κοντέινερ. «Το μόνο που ζήτησα», είπε, «είναι να αποσταλούν δυνάμεις του Μηχανικού να ελέγξουν τις πεζογέφυρες», ενώ ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών.

Λίγο πριν τις 9.30 το πρωί άνοιξαν από τα συνεργεία του δήμου τα σημεία που είχαν κλείσει στον δρόμο Αργοστολίου-Ληξουρίου, εξαιτίας κατολισθήσεων και προς το παρόν διέρχονται τα δημόσια οχήματα, ενώ από ώρα σε ώρα αποκαθίσταται και η πορθμιακή σύνδεση.

Σχετικά άρθρα