Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Λέσβο και επίσημα τη Μεγάλη Δευτέρα η Ράνια της Ιορδανίας

Στη Λέσβο και επίσημα τη Μεγάλη Δευτέρα η Ράνια της Ιορδανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, Ιορδανία, Λαθρομετανάστες, Λέσβος, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Τη Λέσβο θα επισκεφθεί τη Μεγάλη Δευτέρα η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της βασιλικής Αυλής.

Η βασίλισσα Ράνια θα επισκεφθεί τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον ανοικτό καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ, που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Δήμου Λέσβου καλεσμένη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC.

Να σημειωθεί ότι η Ιορδανία φιλοξενεί 642,868 πρόσφυγες από τη Συρία.

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας γεννήθηκε ως Ράνια Αλ Γιασίν είναι η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας.

Γεννήθηκε στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς στις 31 Αυγούστου 1970.

Η βασίλισσα Ράνια θεωρείται ότι είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, εστιάζει την ενέργειά της, υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank αλλά και στην Apple Computer, ενώ σήμερα διαθέτει και το προσωπικό της YouTube κανάλι.

Γνώρισε τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ το 1993 σε ένα πάρτι τον Ιανουάριο του 1993. Δύο μήνες αργότερα, ανήγγειλε τη δέσμευσή τους και στις 10 Ιουνίου 1993, παντρεύτηκαν. Έχουν τέσσερα παιδιά.

Σχετικά άρθρα