Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αγρότες απειλούν ξανά με νέες κινητοποιήσεις

Οι αγρότες απειλούν ξανά με νέες κινητοποιήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, Κινητοποιήσεις,

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση καλεί με ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας, τους αγρότες και κτηνοτρόφους προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στην 48ωρη απεργία «ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο-λαιμητόμο και την μεγάλη φοροληστεία που επιχειρείται με το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

«Ο αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενων των πόλεων, την νεολαία και τις γυναίκες, η πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, αποτελούν συνέχεια των πολυήμερων μπλόκων μας και μπορούν να βάλουν φρένο να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΟΑΣΝΛ χαρακτηρίζει δυσβάστακτη την αύξηση των εισφορών για τους αγρότες και παρατηρεί ότι: «από την 1η Γενάρη 2022 θα καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά στον κλάδο κύριας σύνταξης 20%, επί του εισοδήματός τους, που θα φτάσει ουσιαστικά στο 27,15% αφού υπάρχει προσαύξηση 6.85% για την υγεία και 9,25% για την αγροτική εστία».

Υπογραμμίζει ακόμη πως «οι αυξήσεις επιβάλλονται σταδιακά από την 1.7.2015 έως 31.12.2016 η εισφορά τους αυξάνεται από το 7% στο 10% των ασφαλιστικών κατηγοριών που υπάγονται. Από την 1.1.2017 το ποσοστό των εισφορών μπαίνει επί του φορολογητέου εισοδήματος και διαμορφώνεται στο 14%. Το 2018 στο 16% επί του εισοδήματος, το 2019 στο 18% του εισοδήματος το 2020 στο 19% του εισοδήματος και το 2021 στο 19,5% του εισοδήματος. Το χαμηλότερο εισόδημα λογίζεται με βάση το 70% του κατώτερου μισθού των εργαζομένων δηλαδή σε 4922 ευρώ».

Η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει ακόμη πως «μεγάλη θα είναι η αύξηση των φόρων που θα πληρώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση. Θα υπάρχει αφορολόγητο όριο 9090 ευρώ ως κατάκτηση των κινητοποιήσεων μας στα μπλόκα και από κει και πέρα καθιερώνεται ενιαία κλίμακα φορολόγησης για όλο τον λαό».

Σχετικά άρθρα