Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλάζουν όλα στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων

Αλλάζουν όλα στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Συντάξεις, Συνταξιούχοι,

Αλλάζουν όλα στο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων αφού καταργείται οριστικά με νέα ρύθμιση το καθεστώς της καλύτερης πενταετίας, δεκαετίας ή ακόμη και της διετίας για κάποιες κατηγορίες ασφαλισμένων. Πλέον θα υπολογίζονται οι αποδοχές από το 2002 και μετά.

Έτσι οι συντάξεις από 1/1/2016 και ύστερα θα υπολογιστούν με βάση τις αποδοχές της τελευταίας 15ετίας. Δεν θα γίνει με βάση ολόκληρο τον εργασιακό βίο και αυτό καθώς υπάρχουν τεχνικοί λόγοι. Σύμφωνα με την “Ημερησία” κρίθηκε ότι είναι ασφαλέστερη η αξιοποίηση της ηλεκτρονικής βάσης των σχετικών δεδομένων που δημιουργήθηκε το 2002, ταυτόχρονα με την κατάργηση των ενσήμων που ήταν σε… καρτέλες και σταδιακά «ψηφιοποιούνται».

Η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει στο τελικό σχέδιο του κ. Κατρούγκαλου για το νέο Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, για όσους συνταξιοδοτηθούν το 2016 θα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία των αποδοχών τους από το 2002 και μετά, δηλαδή ο μέσος όρος των αποδοχών για 15 χρόνια. Το 2017 θα είναι τα 16, το 2018 τα 17.

Έτσι με την προσθήκη ενός έτους κάθε χρόνο, σταδιακά, βάση υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών να είναι οι μισθοί ολόκληρου του εργασιακού βίου.

Σχετικά άρθρα