Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιμενικοί: Σαν πολύ μεγάλη δόση δημοκρατίας δεν έχει ο διάλογος;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Λιμενικό Σώμα, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σάμος, Συνθήκη Σένγκεν, Χίος,

Τη σιωπή της μερικές ημέρες μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο λιμάνι της Χίου αποφάσισε να σπάσει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Χίου – Σάμου μέσα από μία μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία εξηγεί τι πραγματικά έγινε πριν μερικές ημέρες.

Στο πρώτο μέρος της επιστολής αναφέρονται αναλυτικά όλα εκείνα τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάληψη του λιμένα Χίου, λέγοντας μάλιστα ότι ουδέποτε παρεμποδίστηκε αλληλέγγυος, ΜΚΟ ή δημοσιογράφος στην είσοδό του στη χερσαία ζώνη.

Γίνεται μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να βρεθεί λύση, στη λειτουργία του λιμένα Μεστών αλλά και στις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων που ολοένα κι αυξάνονταν.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στο δεύτερο κομμάτι της ανακοίνωσης, αναφέρει ο politischios.gr εκεί όπου οι λιμενικοί εστιάζουν στα γεγονότα μέσα από τη δική τους σκοπιά.

«Ο  διάλογος συνεχίζονταν μόνο που τώρα έπρεπε αυτός να αποδώσει μιας και υπήρχαν στην ατζέντα και τα δεδομένα της προηγούμενης μέρας. Έπρεπε οι μετανάστες – πρόσφυγες να πειστούν να μεταβούν στη ΣΟΥΔΑ. Όμως ήταν αμετακίνητοι. Και εν τέλει εκείνοι ήταν που έκαναν τη καθοριστική κίνηση. Εκείνοι καθόρισαν τις εξελίξεις», αναφέρουν οι ίδιοι, λέγοντας ότι τις απογευματινές ώρες με δική τους πρωτοβουλία, ενδεχομένως, έκαναν πορεία και εν συνεχεία καθιστική διαμαρτυρία επί της οδού Νεωρείων με σκοπό να ακουστούν και πάλι τα αιτήματά τους.

Αμέσως μετά κάνουν λόγο για «κίνηση προς την ελληνική σημαία» κρατώντας έτσι αποστάσεις από τα όσα μεταδόθηκαν από μπλογκ διαδικτυακά ότι πρόσφυγας κατέβασε την Ελληνική Σημαία από τον ιστό της.

«Και πήραν την πρωτοβουλία να εκφραστούν και προς την Ελληνική Σημαία. Εκείνη τη στιγμή το λιμάνι της Χίου είχε τους μόνιμους θαμώνες των γύρω καταστημάτων. Ουδείς άλλος αγανακτισμένος πολίτης υπήρχε. Μόνο που η κίνηση προς την Ελληνική Σημαία τους εξαγρίωσε όλους. Και τότε το λιμάνι γέμισε κόσμο. Αγανακτισμένοι Χιώτες που απαιτούσαν πλέον την απομάκρυνση των καταληψιών από το λιμάνι. Δεν ήθελαν τίποτε άλλο. Δεν σκόπευαν τίποτε άλλο. Μόνο να μετακινηθούν ήρεμα προς τη ΣΟΥΔΑ. Και εν τέλει αυτό έγινε. Πάλι με διάλογο που κράτησε ώρες των ωρών. Και περίτρανη απόδειξη αυτών είναι το γεγονός ότι όταν τις πρώτες πρωινές ώρες οι μετανάστες – πρόσφυγες μετακινήθηκαν προς το ΔΗΠΕΘΕ και τη ΣΟΥΔΑ όχι μόνο με λεωφορεία αλλά και πεζοί, ουδείς τους πείραξε. Ουδείς άσκησε βία. Προφανώς γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός», αναφέρουν.

Τέλος κάνουν αναφορά στην ουσία του διαλόγου λέγοντας ότι αποτελεί το βασικό συστατικό της Δημοκρατίας.

«Διάλογος… Το βασικό συστατικό της Δημοκρατίας. Όπως βασικό συστατικό της Δημοκρατίας είναι και οι αγανακτισμένες φωνές που επικρατούσαν εντός και εκτός του λιμανιού. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του. Όμως πρέπει να μπορεί να τη στηρίξει.

Διάλογος, διάλογος, διάλογος…. Και που είναι ο φασισμός; Που είναι οι φασίστες; Σαν πολύ μεγάλη δόση Δημοκρατίας άρχισε να αποκτά αυτός ο όρος!

Και τέλος πάντων αν όλο αυτό που έγινε είναι φασισμός τότε φασίστες είμαστε όλα τα μέλη του Σωματείου. Με αυτή τη νέα όμως έννοια του όρου. Γιατί προφανώς η κλασική έννοια του φασισμού έχει καταρρεύσει μπροστά στην ανάγκη κάποιων «ανώνυμων» να στιγματίσουν οπωσδήποτε και με κάθε τρόπο την προσπάθεια που έγινε ώστε να επικρατήσει η τάξη. Κρίμα… όμως… έτσι στιγματίζεται και η Δημοκρατία!!!», καταλήγουν.

Σχετικά άρθρα