Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγέλουν “λίφτινγκ” στις δηλώσεις της Μέρκελ από το κρατικό πρακτορείο

Καταγγέλουν “λίφτινγκ” στις δηλώσεις της Μέρκελ από το κρατικό πρακτορείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, Άνγκελα Μέρκελ,

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε “λίγτινγκ” στην ανακοίνωση της Καγκελαρίας της Γερμανίας που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του left.gr, που συνέλεξε τα στοιχεία  μεταξύ άλλων και από τα tweets της @elenacou , του @Αrhsx και του Νίκου Αλέπη, το αρχικό τηλεγράφημα που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το οποίο τα περισσότερα ΜΜΕ αντλούν υλικό, ανέφερε:

«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τα επιτυχή μέτρα λιτότητας της Ελλάδας μεταφέρει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η οποία εκδόθηκε μετά την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα»

το οποίο, για… άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, άλλαξε μια ώρα μετά. Προσέξτε τη διατύπωση:

«Μήνυμα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την πορεία εξυγείανσης στην Ελλάδα μεταφέρει η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στην Αθήνα…».

Η «διόρθωση» στην κακή λέξη «λιτότητα» έγινε «εξυγίανση».

Δείτε τη «διόρθωση» όπως καταγράφηκε στη σελίδα του ΑΠΕ – τα τηλεγραφήματα έχουν διαφορά μιας ώρας, όπως φαίνεται στις ενδείξεις δίπλα στον τίτλο:

ape merkel

Αυτές οι αλλαγές πέρασαν και σε άλλα site επειδή τροφοδοτούνται από ειδήσεις του ΑΠΕ και αναγκαστικά πέρασαν και τα δύο τηλεγραφήματα. Δείτε ενδεικτικά στο Matrix:

matrix merkel

Σχετικά άρθρα