Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Wall Street Journal: Το μεγάλο παζάρι των διακινητών στην Ελλάδα

Wall Street Journal: Το μεγάλο παζάρι των διακινητών στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Εφημερίδα Wall Street Journal, Λαθρομετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Για την μεγάλη «μπίζνα» που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα κάνει λόγο σε άρθρο της η Wall Street Journal (WSJ), καταδεικνύοντας πως οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται στην ανάγκη αυτών των πολύπαθων ανθρώπων για να κερδίσουν πολλά χρήματα.

Το «εμπόριο» προσφύγων είναι ένα φαινόμενο από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ωστόσο το πρόσφατο κλείσιμο των συνόρων από τις βαλκανικές χώρες, πλην της Ελλάδας, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την… ταρίφα των διακινητών.

Η δυσκολία στο έργο των διακινητών, λόγω και του αυξημένου ελέγχου από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές να πολλαπλασιαστούν κυριολεκτικά, καθώς πλέον κινδυνεύουν και με αυστηρότατες ποινές σε περίπτωση σύλληψης.

Ενδεικτικά, οι τιμές για μετάβαση στην Γερμανία είναι περίπου 1.800 ευρώ το άτομο, ενώ για Ιταλία είναι 1.200 ευρώ το άτομο.

Οι 50.000 και πλέον πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, έχουν ως μόνη ελπίδα σωτηρίας τους αδίστακτους διακινητές, όπως δηλώνουν διάφοροι και στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι οποίοι φέρονται να έχουν τον τρόπο να τους περάσουν στην Ευρώπη από διαδρόμους εκτός της «βαλκανικής οδού».

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν στο ρεπορτάζ διάφοροι πολίτες, το… παζάρι διακινητών και προσφύγων γίνεται σε κεντρικά μέρη, όπως η Βικτόρια και ο Πειραιάς, όπου υπάρχει η έντονη παρουσία των αστυνομικών.

Ένας μάλιστα από τους διακινητές, ο οποίος μίλησε στην δημοσιογράφο της WSJ, ανέφερε πως εξασφάλισε συνολικά 54.000 ευρώ από 30 Αφγανούς μετανάστες, προκειμένου να τους οδηγήσει στην βόρεια Ευρώπη.

Οι τιμές για ένα πλαστό διαβατήριο και μετάβαση με αεροπλάνο στην Γερμανία, βρίσκονται κοντά στα 5.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο ίδιος διακινητής.

Σχετικά άρθρα