Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλόκο σε σχολική εκδρομή στις Βρυξέλλες με χορηγό τη… Χρυσή Αυγή

Μπλόκο σε σχολική εκδρομή στις Βρυξέλλες με χορηγό τη… Χρυσή Αυγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελευθέριος Συναδινός, Ευρωβουλευτές, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ξάνθη, Χρυσή Αυγή,

Σφοδρές αντιδράσεις μέσα και έξω από τον εκπαιδευτικό χώρο προκαλεσε η εκδρομή που είχε προγραμματιστεί από λύκειο της Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες με χορηγό τον Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριο Συναδινό.

Με εντολή του ΓΓ του ΥΠΠΕΘ Ιωάννη Παντή, η εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, κατόπιν πρόσκλησης και χρηματοδότησης από τον Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ε.Συναδινό, αναβάλλεται.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ, εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από το Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με τη χορηγία Ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου, για πρώτη φορά στην Ιστορία του θεσμού, εξαιτίας της ακραίας αντιδημοκρατικής έκφρασης των Νεοναζιστικών του απόψεων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών , όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλο το θεσμικό πλαίσιο, που αφορά στις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο, να απεμπλακεί από τα κόμματα. Το ΥΠΠΕΘ, σε συνεργασία με την ΕΕ, θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο.

Η περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης

Τάξη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης ήταν να φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες από την Κυριακή με έξοδα του Ευρωβουλευτή των νεοναζί, όπως προβλέπεται για ένα συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων κάθε χρόνο, για κάθε Ευρωβουλευτή. H πρόσκληση αυτή έγινε μετά από επιστολές που απεστάλησαν και σε άλλους Ευρωβουλευτές για να καλύψουν τα έξοδα της συγκεκριμένης εκδρομής, στην οποία απάντησαν αρνητικά οι υπόλοιποι Έλληνες Ευρωβουλευτές, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του XanthiPress.gr, καθώς οι αποστολές που γίνονται στο Ευρωκοινοβούλιο από τους Ευρωβουλευτές έχουν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και δεν προσφέρονται για εκπαιδευτικές εκδρομές.

Αντιδράσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς, πολιτικούς

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και προκαλεσε αντιδράσεις τόσο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στους γονείς, όμως, οι οποίοι πληροφορήθηκαν το γεγονός όταν οι μαθητές πήραν το πρόγραμμα της εκδρομής, όπου προβλέπεται γεύμα με τον χρυσαυγίτη βουλευτή, με αποτέλεσμα να υπάρχει αναβρασμός και να προγραμματίζεται έκτακτη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωβουλευτής της ΧΑ Ε. Συναδινός είναι αυτός που αποβλήθηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωκοινοβουλίου, επειδή τοποθετήθηκε ρατσιστικά , αναφερόμενος στο προσφυγικό.

Σχετικά άρθρα