Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Αυτοκίνητο γιάφκα” με ρουκέτες, καλάσνικοφ, χειροβομβίδες κ.α. στο Παλαιό Φάληρο

“Αυτοκίνητο γιάφκα” με ρουκέτες, καλάσνικοφ, χειροβομβίδες κ.α. στο Παλαιό Φάληρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, Αστυνομία, Αυτοκίνητο Γιάφκα, Καλάσνικοφ, Τρομοκρατία, Χριστόδουλος Ξηρός,

Ολόκληρο οπλοστάσιο με ρουκέτες, καλάσνικοφ, εκρηκτικά και φυσίγγια βρήκε η Αστυνομία στο κλεμμένο αυτοκίνητο που εντόπισε νωρίτερα στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Αγίας Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στο ΙΧ, που χαρακτηρίζεται από αξιωματικό της Αστυνομίας «αυτοκίνητο-γιάφκα», μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τέσσερα βλήμματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων, τρία καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, δύο κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από την περιοχή της Κερατέας στις αρχές Ιανουαρίου και ειδικότερα, το χρονικό διάστημα που πήρε άδεια από τις Φυλακές Κορυδαλού ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Το όχημα, που είχε μπει εδώ και μέρες στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής, εντοπίστηκε, πριν από περίπου 10 ημέρες, μετά από πληροφορίες, σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, στο Παλαιό Φάληρο.
Στο πίσω μέρος του είχε τοποθετηθεί πινακίδα που ανήκει σε άλλο όχημα και τέθηκε, υπό διακριτική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν ότι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι’ αυτό και το παρακολουθούσαν με την ελπίδα οτι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα.

Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σήμερα, υπό τον φόβο μη συμβεί κάτι απρόοπτο.

Πρόκειται για ένα ασημί Opel, το οποίο θα μεταφερθεί στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου και θα εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Την προανάκριση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την έρευνα.

Σχετικά άρθρα