Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς τέθηκε η υπόθεση Βγενόπουλου στο αρχείο;

Πώς τέθηκε η υπόθεση Βγενόπουλου στο αρχείο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Βγενόπουλος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Κύπρος,

Ένα έγγραφο που δίνει άλλη τροπή στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου παρουσιάζει η «Αυγή» της Κυριακής. Πρόκειται για την επιστολή του Ιωνά Νικολάου, υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην επιστολή, που φέρει ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2016, ο Ι. Νικολάου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για «μια ανησυχητική εξέλιξη», δύο ημέρες πριν (στις 22.2.2016), τότε δηλαδή που η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη περάτωσε την προκαταρκτική εξέταση, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο αφού, κατά την άποψή της, δεν προέκυψαν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων. Από σύμπτωση δε, την ίδια ημέρα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος εμφανίστηκε ενώπιον της 10ης ανακρίτριας Μαρίνας Ευαγγέλου και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της, επικαλούμενος τη διάταξη της κ. Τσατάνη, που «φαίνεται να μην είχε μέχρι εκείνη την ώρα εκδοθεί», επισημαίνει προβληματισμένος ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι έρευνες στην Κύπρο «βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο… όπως, για παράδειγμα η περίπτωση της εξεταζόμενης υπόθεσης δωροδοκίας του πρώην διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου». Μάλιστα, ο Ι. Νικολάου παίρνει θέση επί της ουσίας υπογραμμίζοντας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την έκπληξή του γιατί η υπόθεση Χριστοδούλου «φέρεται να έχει διερευνηθεί και αρχειοθετηθεί χωρίς να είχαν εξ αντικειμένου εξασφαλιστεί επαρκή στοιχεία, οι δε υποθέσεις των δανείων τούτων, παρά το σημαντικό μαρτυρικό υλικό που είχε δοθεί από τις κυπριακές ανακριτικές αρχές, φέρονται επίσης να έχουν αρχειοθετηθεί».

Ο Κύπριος υπουργός δεν κρύβει επίσης την απορία του για το γεγονός ότι η εξέταση των κυπριακών αιτημάτων συνδρομής αφαιρέθηκε από τον εισαγγελέα Δικαστικής Συνδρομής Γιάννη Αγγελή για να παραδοθεί στην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, «παρά την υπό εξέλιξη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς». Ο αρμόδιος υπουργός θυμίζει ότι εις βάρος του Ανδρ. Βγενόπουλου διενεργείται ανάκριση για το ενδεχόμενο «διάπραξης ποινικών αδικημάτων μεταξύ των ετών 2005 -2013 και τα οποία σχετίζονται με την κατάρρευση της Τράπεζας».

Τούτων δοθέντων, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Αυγή, ο Κύπριος υπουργός ζητάει από τον Δ. Παπαγγελόπουλο να προβεί, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, στις ενέργειες που εκείνος θα κρίνει ως αναγκαίες, με σκοπό «την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, επί ενός θέματος του οποίου οι επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και στην Ελληνική Δημοκρατία μπορεί να είναι καταλυτικές σε βαθμό που μπορεί να πληγεί η εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς και το περί δικαίου αίσθημα του λαού μας».

Σχετικά άρθρα