Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η θαλασσοταραχή εμποδίζει προσωρινά να περάσουν πρόσφυγες το Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Ελαφρά μειωμένος είναι, σε σχέση με τη Δευτέρα ο αριθμός από πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Συνολικά την Τρίτη στις 9 το πρωί στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο και σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, βρίσκονταν 8607 άτομα, σε σχέση με τα 9259 χθες Δευτέρα, τα 8281 την Κυριακή και τα 7212 το Σαββάτο.

Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή από χθες νωρίς το πρωί είχαν σαν αποτέλεσμα να ανακοπούν οι ροές από τα απέναντι παράλια προς τα νησιά.

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, την Τρίτη στις 9 το πρωί ήταν 5143.

Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι σήμερα το πρωί ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε μόλις τους 16. Στη Χίο χθες και μέχρι στις 9 σήμερα το πρωί δεν πιστοποιήθηκε κανένας πρόσφυγας και μετανάστης.

Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται 2941 άτομα, ενώ στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 116 νεοεισερχόμενοι ενώ στο νησί βρίσκονται 523 άτομα.

Σχετικά άρθρα