Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

30.000 καρναβαλιστές αψήφησαν τη βροχή στην Πάτρα (βίντεο)

30.000 καρναβαλιστές αψήφησαν τη βροχή στην Πάτρα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Απόκριες, Βίντεο, Καρναβάλι, Παρέλαση, Πάτρα,

Ούτε η βροχή επηρέασε τους 30.000 περίπου καρναβαλιστές στην Πάτρα.

Η παρέλαση άρχισε λίγο μετά τις 14:00 της Κυριακής με την μπάντα του δήμου Πατρέων και ακολουθούσαν ο εντυπωσιακός και σατιρικός βασιλιάς Καρνάβαλος, όπως και τα υπόλοιπα άρματα, που όλα κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.

Φέτος, ο καρνάβαλος ήταν ένας πλουτοκράτης, με ημίψηλο και πούρο, ο οποίος στο ένα του χέρι κρατούσε ένα βιβλίο, τα μνημόνια 1 και 2 και στο άλλο το μνημόνιο 3, καθώς και ένα ακόμη μνημόνιο με ερωτηματικό.

Τον βασιλιά καρνάβαλο συνόδευε το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το υγρό στοιχείο.

Στη συνέχεια παρέλασαν τα άρματα με τους τίτλους, «Ψωνίσαμε» και «Σύμφωνο πολιτικής Συμβίωσης», στα οποία κυριαρχούσαν οι φιγούρες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αμέσως μετά παρέλασαν τα άρματα από το καρναβάλι των μικρών, «Προπομπός Κιθαρίστας», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος», «Ο Γάτος στη Σκεπή», «Πειρατικό Καράβι», «Το Τρενάκι», «Το Κάστρο», «Δεντράκια και Μανιτάρια», καθώς και το Μουσικό Άρμα.

Ακολούθησαν οι 30.000 καρναβαλιστές, όπου οι πολύχρωμες και ευρηματικές στολές τους, δημιούργησαν ξεχωριστό καρναβαλικό σκηνικό.

Η τοπική δημοσιογράφος Νατάσσα Τραγουστή υποδέχεται τους χιλιάδες καρναβαλιστές κι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει τη λήξη του καρναβαλιού.

Αμέσως μετά θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα πρόκειται να δώσουν λάμψη και χρώματα στην καρναβαλική νύχτα πριν ακολουθήσει δίωρη συναυλία με το συγκρότημα Passepartout και την τετραμελή ελληνική μπάντα Alcatrash.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ξενοδοχεία της πόλης είχαν πληρότητα που έφθανε το 100%, ενώ πολλοί ήσαν οι επισκέπτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία κοντά στην πόλη.

Σχετικά άρθρα