Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύσκολο Σαββατόβραδο για τους 14.000 εγκλωβισμένους της Ειδομένης

Δύσκολο Σαββατόβραδο για τους 14.000 εγκλωβισμένους της Ειδομένης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειδομένη, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Τις 14.000 προσεγγίζουν οι πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, η οποία έχει μετατραπεί σε λασπότοπο καθώς βρέχει από το πρωί του Σαββάτου, με το βράδυ να προμηνύεται δύσκολο αφού δεν προβλέπεται να φτιάξει ο καιρός.

Στο μεταξύ, δεκάδες παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς με λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες ενώ ένα παιδί από τη Συρία, ηλικίας εννιά χρόνων νοσηλεύεται καθώς ήταν το πρώτο κρούσμα ηπατίτιδας A.

O εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Κυρίτσης, υποστήριξε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τις αρχές δημόσιας υγείας ξεκινούν απολύμανση του χώρου γύρω από τη σκηνή του ατόμου, καθώς και των χώρων υγιεινής του καταυλισμού.

Την ίδια ώρα, ο στρατός αναλαμβάνει να μεταφέρει νερό στην Ειδομένη με δικά του μέσα, ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων υπολογίζεται ότι το 90% των ενηλίκων έχουν αντισώματα στην ασθένεια αυτή και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό.

Σχετικά άρθρα