Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι δήμοι εντάσσονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Ποιοι δήμοι εντάσσονται στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Άνεργοι, Κοινωφελής Εργασία, ΟΑΕΔ, ΟΤΑ, Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Τις βασικές κατευθύνσεις και τους στόχους της νέας γενιάς των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας, παρουσίασε η αναπληρώτρια υπουργός για την καταπολέμηση της ανέργιας Ράνια Αντωνοπούλου, στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας.

Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας οκτώ μηνών, ξεκινά πιλοτικά στις αρχές Απριλίου για 6.918 ανέργους σε 17 δήμους- θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας. Σε δεύτερη φάση θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους της χώρας, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο των δήμων. Βασική προτεραιότητα της νέας κοινωφελούς εργασίας είναι η επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι ένας στους δύο αδυνατεί να επιστρέψει στην αγορά εργασίας.

Κατά τη συνάντηση, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι ο άνεργος αφενός να έχει την αναγκαία επαγγελματική συμβουλευτική καθοδήγηση, κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του, αφετέρου να αποκτήσει εφόδια, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να ενταχθεί. μετά το πέρας του προγράμματος. στην αγορά εργασίας.

Τα νέα προγράμματα είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, οκτώ μηνών από πέντε που είναι σήμερα, και περιλαμβάνουν απασχόληση, συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση προσόντων.
Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών είναι υποχρεωτική για όλους τους ωφελούμενους του προγράμματος. Η κατάρτιση θα είναι προαιρετική και θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας.

Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν:

– Πρόγραμμα κατάρτισης στην Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), διάρκειας 120 ωρών.
– Πρόγραμμα κατάρτισης στην επιχειρηματικότητα και κοινωνική οικονομία, διάρκειας 120 ωρών.
Αν ο ωφελούμενος δεν επιλέξει κανένα από τα παραπάνω δύο προγράμματα κατάρτισης, τότε θα εργάζεται και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Για την επιλογή των πρώτων 17 δήμων στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, αλλά και για τους ακόλουθους 32 δήμους, χρησιμοποιήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία, με αποτέλεσμα, για πρώτη φορά, να δίνεται προτεραιότητα σε δήμους που συνδυαστικά παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και μακροχρόνιας ανεργίας, καθώς και αυξημένη ποσοστιαία μεταβολή της μακροχρόνιας ανεργίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κάθε Δήμος οφείλει, μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, να καταγράψει τα έργα/πράξεις/υπηρεσίες που επιθυμεί να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει.
Η τεκμηριωμένη αυτή δαπάνη θα καλυφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

DHMOI
DHMOI

Σχετικά άρθρα