Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα για Βγενόπουλο από Κύπριο υπουργό: Ήξερε ότι θα αθωωθεί πριν βγει η διάταξη

Βόμβα για Βγενόπουλο από Κύπριο υπουργό: Ήξερε ότι θα αθωωθεί πριν βγει η διάταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Βγενόπουλος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Κύπρος,

Ο Αντρέας Βγενόπουλος γνώριζε πως η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη πρόκειται να αρχειοθετήσει την υπόθεσή του πριν βγάλει τη Διάταξη αρχειοθέτησης. Αυτό υποστηρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Ίωνας Νικολάου, με επιστολή που έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρόκειται για την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στις 24 Φεβρουαρίου 2016, αμέσως μετά την ανακοίνωση πως η Γεωργία Τσατάνη έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου. Ο Ίωνας Νικολάου υποστηρίζει πως όταν οι Κύπριοι ανακριτές έφτασαν στην Αθήνα για να ανακρίνουν τον Βγενόπουλο τους ζήτησε αναβολή με το επιχείρημα πως η υπόθεσή του αρχειοθετείται ενώ δεν είχε εκδοθεί η Διάταξη.

Το αποκαλυπτικό κομμάτι της επιστολή του Κύπριου Υπουργού Δικαιοσύνης παραθέτει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ, όπως γράφει, ανάλογη επιστολή και πληροφόρηση έλαβε και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, από τον Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου Κώστα Κληρίδη.

Γράφει συγκεκριμένα η επιστολή του Ίωνα Νικολάου:

«Σύμφωνα με την προαναφερθείσα χθεσινή ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, η κα Τσατάνη περάτωσε την Προκαταρκτική Εξέταση, την οποία διεξήγαγε και με σχετική Διάταξη της υπό στοιχεία 1/22-2-2016, αποφάνθηκε ότι δεν προέκυψαν οποιεσδήποτε ενδείξεις περί διάπραξης αδικημάτων και ότι η όλη υπόθεση τέθηκε στο αρχείο. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι «εκ συμπτώσεως», κατά την ίδια ημερομηνία ο κ. Βγενόπουλος, ως είχε προκαθοριστεί, εμφανίστηκε ενώπιον της 10ης Ανακριτρίας κας Μ. Ευαγγέλου για ανάκριση, αρνούμενος και πάλι να ανακριθεί. Επικαλέστηκε δε, όπως πληροφορούμαι από τις Κυπριακές ανακριτικές Αρχές, τη Διάταξη της κας Τσατάνη, η οποία φαίνεται να μην είχε μέχρι εκείνη την ώρα εκδοθεί.»

Με την επιστολή τους οι δύο παράγοντες της Κυπριακές Δικαιοσύνης, αφήνουν σαφείς υπόνοιες πως ο Αντρέας Βγενόπουλος είχε πληροφόρηση από την Εισαγγελέα Τσατάνη ή πως, ακόμη χειρότερα, εξέδωσε τη Διάταξή της , τη μέρα που επρόκειτο να ανακριθεί από τους Κύπριους ώστε να του δώσει τη δυνατότητα να μην ανακριθεί.

Γεγονός πάντως είναι πως κάθε φορά που πρόκειται να ανακριθεί ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του από Κύπριους ανακριτές, υπάρχει μια περίεργη εξέλιξη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που αποτρέπει την ανάκρισή του.

Οι καταγγελίες της Κυπριακής πλευράς για την Τσατάνη και οι «συμπτώσεις» που έχουν προκύψει, ερευνώνται στην πειθαρχική έρευνα που είναι σε εξέλιξη εναντίον της, όπως ανφέρει το koutipandoras.gr.

Σχετικά άρθρα