Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καραμπίνες και εκρηκτικά βρήκαν οι αρχές στο πλοίο που έπιασαν στη Σούδα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Λαθρεμπόριο Όπλων, Σούδα,

Ολοκληρώθηκε, από τις λιμενικές Αρχές, ο έλεγχος στο φορτηγό πλοίο με σημαία Τόγκο, το οποίο ενώ βρισκόταν ανοικτά της Κρήτης κρίθηκε ύποπτο και οδηγήθηκε, συνοδεία σκάφους του Λιμενικού, στο λιμάνι της Σούδας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, «κατόπιν σχετικής διαταγής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου δέσμευση εμπορευματοκιβωτίων που μετέφερε το πλοίο, καθώς και του περιεχομένου τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πρώτο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκαν 6.400 κοντόκανες καραμπίνες, ενώ στο δεύτερο μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών και συναφών υλικών.

Επίσης, στο πλαίσιο έρευνας για εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, διενεργήθηκε έλεγχος στο σύνολο των χώρων του πλοίου, στους χώρους ενδιαίτησης του οποίου συνέδραμε αστυνομικός σκύλος, καθώς και έλεγχος υφάλων, ενώ πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτικός έλεγχος στο περιεχόμενο των λοιπών τεσσάρων εμπορευματοκιβωτίων, με τη συνδρομή πυροτεχνουργού της ΕΛΑΣ, με αρνητικά αποτελέσματα.

Το πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Σούδας.

Σχετικά άρθρα