Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία από τις προσφυγικές ροές;

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Διαχρονικό πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελεί η πολυανθεκτική φυματίωση, που ενδημούσε και ενδημεί σύμφωνα με τους επιστήμονες σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλoκ και της Ασίας.

Οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν ότι οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, δεν εγκυμονούν πρόβλημα για την δημόσια υγεία.

Πρόβλημα σύμφωνα με τον πρόεδρο Αθ. Σκουτέλη αποτελεί η διαχείριση των κρουσμάτων φυματίωσης στις κλειστές δομές, και μάλιστα η Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων, με επιστολές της προς το υπουργείο Υγείας έχει επισημάνει το θέμα .

«Η φυματίωση μπορεί να αναζωπυρωθεί λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής», ανέφερε ο κ. Σκουτέλης, επισημαίνοντας ότι απαιτείται οργανωμένος υγειονομικός έλεγχος και επείγουσα υγειονομική φροντίδα Με αφορμή το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων που θα λάβει χώρα 4-6 Μαρτίου στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκαν και σε ένα άλλο διαχρονικό πρόβλημα που τους απασχολεί αυτό της γρίπης.

Σχετικά άρθρα