Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είκοσι χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σκόπια, Συνθήκη Σένγκεν,

Κλειδωμένα στα σύνορα παραμένουν τα καραβάνια με τους πρόσφυγες, αφού μετά τις οδηγίες της Αυστρίας και το σφράγισμα των συνόρων περίπου 20.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Σύμφωνα με τις ανεπίσημες εκτιμήσεις των ελληνικών Αρχών που ασχολούνται με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών για κάθε πρόσφυγα ή μετανάστη που έχει βρει μια θέση σε κάποια επίσημη δομή αναλογεί ένας ακόμα που βρίσκεται στο δρόμο προσπαθώντας να βρει μόνος του δίοδο για τα σύνορα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας θα φτιάξουν άμεσα πέντε νέα κέντρα στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα θα φτιαχτούν σε εγκαταλελειμένους αεροδιαδρόμους στη Νέα Καβάλα, κοντά στο χωριό Χέρσος, στο στρατόπεδο «Παπαδάκη» στην περιοχή Δροσάτο, σε χώρο πρώην στρατοπέδου στο χωριό Κοκκινόρι, καθώς και στο στρατόπεδο «Φιλιππάκου» κοντά στην πόλη των Γιαννιτσών.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζητάει χιλιάδες δωμάτια σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων. Το αίτημα προωθήθηκε στις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων και αφορά στη μίσθωση ξενοδοχείων κατηγορίας ενός και δύο αστεριών, δυναμικότητας έως 100 κλινών, για περίοδο μίσθωσης εννέα μηνών.

Σχετικά άρθρα