Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστήριο “χάρισε” 6.000 ευρώ σε δανειολήπτη

Δικαστήριο “χάρισε” 6.000 ευρώ σε δανειολήπτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειρηνοδικείο Σητείας, Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Κρήτη, Νόμος Κατσέλη,

Θετικά απεφάνθη το Ειρηνοδικείο Σητείας για τη μη καταβολή οφειλών ανήμπορου δανειολήπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για καταναλωτή ηλικίας 50 ετών, ο οποίος είναι άνεργος και ανάπηρος από το έτος 2009 με αδυναμία να ανταποκριθεί σε οποιανδήποτε καταβολή μηνιαίας δόσης. Είναι χρεωμένος σε μία Τράπεζα του συνολικού ποσού των 6.113,54 ευρώ. Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητα του μία μικρή εγκαταλειμμένη κατοικία 40 τ.μ.

Όπως διαβάζουμε στο flashnews.gr, ο δανειολήπτης είναι διαζευγμένος με ένα παιδί και συντηρείται και φιλοξενείται από την μητέρα του, καθώς δεν έχει κανένα εισόδημα.

Στο σχέδιο της Εξωδικαστικής διαδικασίας αιτήθηκε από την μία και μοναδική πιστώτρια Τράπεζα να καταβάλλει την ελάχιστη μηνιαία δόση των 5 Ευρώ μέχρι εξαντλήσεως του χρέους του. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα ο δανειολήπτης να έρθει αντιμέτωπος με την δικαστική επίλυση της διαφοράς του και το Ειρηνοδικείο Σητείας εκτιμώντας την τραγική οικονομική κατάσταση του, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, αποφάσισε να μη ορίσει κανένα ποσό μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που έχει οριστεί να δικαστεί για τον Οκτώβριο του έτους 2014.

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θεωρείται μια απόφαση αναμενόμενη, καθώς έχει προβλεφτεί από τον ίδιο τον νόμο 3869/2010 , τον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, ότι σε περιπτώσεις μακροχρόνιας ανεργίας ή ασθένειας το δικαστήριο δύναται να ορίσει και μηδενικές καταβολές.

Σχετικά άρθρα