Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΓΕΕΘΑ: Εντός προθεσμίας θα είναι έτοιμα τα hotspots

ΓΕΕΘΑ: Εντός προθεσμίας θα είναι έτοιμα τα hotspots
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Βεβαιότητα εκφράζουν αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ για την ολοκλήρωση των εργασιών στα 3 από τα 5 κέντρα καταγραφής προσφύγων (Hot spots) στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και στο ένα από τα δύο 2 κέντρα μετεγκατάστασης προς προώθηση τους (Relocation Camp), μέσα στην προθεσμία που έχει υποχρέωση -έναντι της ΕΕ- να υλοποιήσει η χώρα μας.

Πρόκειται για τα κέντρα καταγραφής στη Λέσβο, τη Χίο και τη Λέρο. Η ολοκλήρωση των εργασιών στο κέντρο καταγραφής στη Σάμο θα καθυστερήσει 1-2 ημέρες, καθώς επεκτείνεται ο χώρος ενώ στην Κω, όπου υπήρχε πρόβλημα, οι εργασίες συνεχίζονται στο στρατόπεδο Λάζαρη.

Το κέντρο μετεγκατάστασης προς προώθηση προσφύγων στο Σχιστό είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη καθώς δεν έχει εξευρεθεί ακόμη νέος χώρος για την εγκατάσταση του, λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων των Διαβατών, όπου αρχικά είχε προσδιοριστεί η εγκατάσταση του και είχαν αρχίσει εργασίες.

Σχετικά άρθρα