Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι “Φίλοι των ANZAC από την Λήμνο” έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους

Οι “Φίλοι των ANZAC από την Λήμνο” έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λήμνος, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Φίλοι των ANZAC από την Λήμνο,

Σε εορταστικό κλίμα στην Λήμνο, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του ο σύλλογος «Φίλοι των ANZAC από την Λήμνο» (Σύλλογος για την αναγνώριση της σημασίας της Λήμνου στην Εκστρατεία της Καλλίπολης στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο), και συνεχίζοντας τον δρόμο που ξεκίνησε από το 2014, και την επιτυχημένη σειρά δράσεων του 2015, ετοιμάζει για το 2016, βασισμένες πάνω στο πρόγραμμα “ANZAC-The next 100 years”, σειρά δράσεων για όλη την χρονιά.

sillogos_filoi_anzac

Επίκεντρο θα είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη στη Λήμνο. Προγραμματίζονται μια σειρά εκδηλώσεις που θα τονίσουν τον σοβαρό ρόλο που είχε η Λήμνος σε εκείνα τα πολεμικά γεγονότα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης, στις 27 Μαΐου θα γίνει μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με στόχο να καταδείξει τη σημασία της απόβασης στην Καλλίπολη σαν σημείο έναρξης της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.

Με υποστηρικτές και συμπαραστάτες, τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τα υπουργεία Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας, Τουρισμού και την Γεν.Γραμ. Έρευνας και Τεχνολογίας, ο σύλλογος προχωρά ώστε:

• Να τονίσει τον ρόλο της Λήμνου στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ιδιαίτερα στην ιστορική εκστρατεία της Καλλίπολης (1915)

• Να προωθήσει το ιστορικό αυτό γεγονός της Εκστρατείας της Καλλίπολη (1915) ως το σημείο εκκίνησης της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας.

Κοντινός στόχος του συλλόγου ακόμα είναι να προετοιμάσει τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας από την υπογραφής της Συνθήκης του Μούδρου το 2018 για τη Λήμνο, αναδεικνύοντας έτσι την συνέχεια της ιστορίας του «Μεγάλου Πολέμου», τόσο για το νησί όσο και για την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα