Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ για την Αθήνα οι αγρότες – Διχάζει το ραντεβού με Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Αλέξης Τσίπρας, Τέμπη,

Έτοιμοι να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα, δηλώνουν οι αγρότες ενώ ζητούν από την κυβέρνηση τη συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν σήμερα Σάββατο σε σύσκεψη στα Τέμπη.

Οι αγρότες τονίζουν ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Παράλληλα από εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους – προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ – ωστόσο οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

Διχάζει το ραντεβού με Τσίπρα

Εν τω μεταξύ, “στα δύο” βρίσκονται οι αγρότες μετά την «πρωτοβουλία των αγροτών» που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντήσει τον πρωθυπουργό. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων τους οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα και δηλώνουν αμετακίνητοι. Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διορθώσεις στο ασφαλιστικό των αγροτών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τα Τέμπη είναι κλειστά από τις 4 μέχρι τις 9 ενώ αύριο θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Σχετικά άρθρα