Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αγριεύουν οι αγρότες όσο περνούν οι ώρες…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγρότες, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ήπειρος, Κινητοποιήσεις, Κρήτη, Μπλόκα Αγροτών, Πρέβεζα,

Με νέα μπλόκα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Ήπειρο όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Λίγο πριν τις 14:00 σε επ’ αόριστον κλείσιμο προχώρησαν τα μπλόκα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, αλλά και στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι «μπλοκαρισμένος» είναι ο κόμβος στα Κερδύλλια επί της Εγνατίας Οδού, από τις 20 Ιανουαρίου 2015.

Στο μεταξύ οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών ένωσαν τις δυνάμεις με ένα νέο μπλόκο στην γέφυρα Αξιού -στα φανάρια Θεσσαλονίκης-, δυναμικότητας άνω των 1.300 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων.

Στο νομό Σερρών δημιουργήθηκε νέο μπλόκο στην Παλαιωκόμη, ενώ ο νομός Πέλλας αριθμεί πλέον τρία, σε Άρνισα, Μαυροβούνι και Μεσημέρι. Στον νομό Χαλκιδικής εντάχθηκε νέο μπλόκο στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, ανεβάζοντας έτσι τα μπλόκα στα τρία. Στο μπλόκο των Νέων Μουδανιών εντάχθηκαν σήμερα περισσότερα από 80 μελισσοκομικά οχήματα. Νέα μπλόκα έχουν δημιουργηθεί στη Δεσκάτη Γρεβενών και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλονίκης βρίσκονται, ήδη, στον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» και αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας συγκεντρώνει τρακτέρ στο 80ό χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Πρέβεζας, στη θέση Ζέφυρος κοντά στο Λούρο και από τα απόγευμα θα ξεκινήσουν συμβολικοί αποκλεισμοί του δρόμου.

Παράλληλα, το απόγευμα θα στηθεί και νέο μπλόκο από αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους και οδηγούς φορτηγών στην εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, στο 75ο χιλιόμετρο, στη θέση Φραξύλα. Ο αγρότης Λεωνίδας Ραβανός δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πέραν του ασφαλιστικού και του φορολογικού, υπάρχουν, επίσης, σημαντικά ζητήματα. «Με δίκαια κριτήρια να ξεκαθαρίσει ο χάρτης των αγροτών και για τους νέους αγρότες, που είναι το 6% του τομέα, τα πρώτα πέντε χρόνια να είναι αφορολόγητα μέχρι να γίνουν επαγγελματίες» ανέφερε.

Επίσης, οι αγρότες οργανώνονται, προκειμένου να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Ιανουαρίου.

Το μπλόκο των αγροτών στο λιμάνι εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα ενισχύεται με αγροτικά μηχανήματα από άλλες περιοχές, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε συμβολικούς αποκλεισμούς στην έξοδο της Εγνατίας. Αντιπροσωπεία τους θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του πανελλήνιου συντονιστικού των αγροτών.

Στην Άρτα, στο μπλόκο της παλιάς γέφυρας, οι αγρότες προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου με τρακτέρ, ενώ το ίδιο θα συμβεί και από τις 19:00 έως τις 21:00. Ανάλογη είναι η εικόνα στο μπλόκο της εθνικής οδού Άρτας -Αντιρρίου, στο χωριό Κομπότι.

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μέλη της Ομοσπονδίας ανακοίνωσαν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 11:00. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν με τα αγροτικά οχήματά τους σε σημείο, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, όπου και θα παραμείνουν στήνοντας μπλόκο.

«Καλούμε εργαζόμενους, αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν δυναμικό “παρών” στις κινητοποιήσεις, ώστε και από την Κρήτη να στείλουμε το μήνυμα αντίθεσης στα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της της Ενωτικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Τσουρουνάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι «εάν τα μέτρα περάσουν θα σημάνουν και την καταστροφή του αγροτικού χώρου».

Επίσης, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μανούσος Σταυριανουδάκης, κάλεσε τους κτηνοτρόφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας κι εκείνος ότι «τα προβλήματα είναι, ήδη, σοβαρά, εάν περάσουν και τα μέτρα οδηγούμαστε σε καταστροφή».

Σχετικά άρθρα