Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποινική δίωξη κατά 15χρονης για Cyberbullying!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bullying, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

Υπόθεση κυβερνοεκφοβισμού «Cyberbullying», σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 15χρονης, για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση για «Cyberbullying», που υποβλήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τη διεύθυνση σχολείου, κατά αγνώστων δραστών.

Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έστελνε κατ’ επανάληψη πλήθος μηνυμάτων με περιεχόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε ανήλικες μαθήτριες του σχολείου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, από όπου και προέκυψε η εμπλοκή και η ταυτοποίηση 15χρονης μαθήτριας του ίδιου σχολείου, ως δράστιδα της υπόθεσης.

H συσκευή τηλεφώνου την οποία χρησιμοποιούσε για την αποστολή των μηνυμάτων απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακή εξέταση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Σχετικά άρθρα