Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποχωρεί ο χιονιάς αλλά το κρύο θα παραμείνει

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καταιγίδα, Καταιγίδες, Χιόνι, Χιόνια,

Μαλακώνει ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Τρίτη με το τσουχτερό κρύο να παραμένει στις περισσότερες περιοχές.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ανατολικά και συγκεκριμένα η Εύβοια, η Βορειοανατολική Στερεά, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου όπου οι τοπικές χιονοπτώσεις και οι τοπικές βροχές (χιονόνερο) στις Κυκλάδες θα συνεχιστούν τις πρωινές ώρες αλλά και εκεί βαθμιαία θα σταματήσουν.

Οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν σημαντικά, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας πιθανόν ολικός.

Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από -8 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -3 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 1 έως 9 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 10 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου με τη μέγιστη στα βόρεια και ανατολικά να είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και παγετό τις πρωινές ώρες, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκη με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν φτάνοντας τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως και 4 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά. Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως και 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι στα 5 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε ασθενείς. Οι άνεμοι από -2 έως και 8 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο και στην Κρήτη, παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως και 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο και στα βόρεια παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση στα νότια ενώ το πρωί θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως και 7 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα