Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υποψίες ότι κρουαζιερόπλοιο ήταν στόχος τζιχαντιστών – “Έπιασε” στη Σούδα

Υποψίες ότι κρουαζιερόπλοιο ήταν στόχος τζιχαντιστών – “Έπιασε” στη Σούδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηράκλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κρήτη, Κρουαζιερόπλοιο, Σούδα, Τζιχαντιστές, Χανιά,

Υποψίες ότι αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο που έπλεε στα ανατολικά της Κρήτης μπορεί να ήταν στόχος τζιχανιστών, το ανάγκασε στην αλλαγή πορείας και στον ελλιμενισμό του στο ναύσταθμο της Σούδας.

Το κρουαζιερόπλοιο στο οποίο επιβαίνουν 3.393 επιβάτες και 1.259 άτομα πλήρωμα βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης προερχόμενο από τη Χάιφα του Ισραήλ και κλήθηκε για έκτακτο έλεγχο στον ναύσταθμο της Σούδας, ενώ είχε αρχικό προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου.

Το πλοίο έχει ελλιμενιστεί στον χώρο όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι των Χανίων και αναμένεται να αποπλεύσει το απόγευμα για τον προορισμό του, το λιμάνι της Τσιβιταβέκια της Ιταλίας.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κρουαζιερόπλοιο υπήρξε άλλο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για έναν νεκρό άνδρα, από καρδιακή προσβολή , αλλά αυτό προφανώς και δεν αιτιολογεί την αλλαγή πορείας του, με προορισμό λιμάνι με στρατιωτική βάση και μάλιστα ενώ είχε προορισμό το εγγύτερο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πιθανολογείται ότι ο έλεγχος του κρουαζιεροπλοίου σχετίζεται με πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής για επιβίβαση ατόμων που κίνησαν τις υποψίες στους προηγούμενους ελλιμενισμούς του κρουαζιερόπλοιου που ήταν, εκτός της Χάιφας, η Γένοβα, η Ρώμη, το Κατάκωλο, ο Πειραιάς και η Ρόδος.

Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο φαίνεται να υπήρξε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Παράλληλα το κρουαζιερόπλοιο θα ελεγχόταν και για την πιθανότητα να γινόταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης ή και ότι υπάρχει παγίδευση χώρου του με εκρηκτικά.

Σημειώνεται ότι μετά και την τελευταία αιματηρή ένοπλη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη από το Ισλαμικό Κράτος επικρατεί γενική επιφυλακή για «πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες», συμπεριλαμβανομένων και επιθέσεων σε κρουαζιερόπλοια που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά άρθρα