Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκθετος στους εμπόρους ο Κορκίδης προσπαθεί να δικαιολογηθεί με “μπακαλίστικα”

Έκθετος στους εμπόρους ο Κορκίδης  προσπαθεί να δικαιολογηθεί με “μπακαλίστικα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικές Εισφορές, Βασίλης Κορκίδης, ΕΣΕΕ,

Έκθετος στους εμπόρους είναι ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, για την συμφωνία του με την κυβέρνηση σε ότι αφορά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωαν με πληροφορίες του tribune.gr, η αντίδραση του εμπορικού κόσμου ήταν τόσο έντονη που ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναγκάστηκε να εκδώσει το Σάββατο το βράδυ ανακοίνωση προς τους εμπόρους μέλη της ΕΣΕΕ με την οποία προσπαθεί να δικαιολογηθεί για την στάση του.

Ο κ. Κορκίδης με “μπακαλίστικα” οικονομικά ισχυρίζεται ότι «η επιπλέον επιβάρυνση που με ευθύνη και συνειδητά δέχθηκαν οι εργοδοτικοί κοινωνικοί εταίροι είναι για μισθούς των 600, 1.500 και 1.800 ευρώ 3, 7 και 9 ευρώ αντίστοιχα», διαστεβλώνοντας την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από την καθημερινή άγρια φορομπηχτική πολιτική που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες.

Ο Βασίλης Κορκίδης σε επιστολή του προς τα μέλη της Συνομοσπονδίας μάλιστα προκαλεί τους συναδέλφους του εμπόρους υποστηρίζοντας ότι “επικρατεί απόλυτη σύγχυση στην αγορά εξαιτίας του ότι δεν είναι καλά πληροφορημένοι αρκετοί έμποροι”.

Στην επιστολή του ο κος Κορκίδης αναφέρει ότι στο εμπόριο αυτή η επιβάρυνση κοστίζει στους 270.000 μικρομεσαίους εμπόρους για τους 392.000 εργαζόμενους Χ 3 ευρώ = 1,2 εκατ. Χ 14 = 17 εκατ., με max για 7-9 ευρώ τα 25 εκατ. ευρώ σε διάστημα ενός έτους ως ισοδύναμο στο να μην μειωθούν αναδρομικά συντάξεις κατά 550 εκατ. ευρώ από 1/1/16, κάτι που βεβαίως θα λείψει και θα φανεί άμεσα στην αγορά.

Προσθέτει ότι οι εισφορές για επικουρικό είναι σήμερα 3+3% για εργοδότες και εργαζόμενους και ουσιαστικά ισχύει μόνο για μισθωτούς, αφού οι 265 000 έμποροι δεν έχουμε επικουρική ασφάλιση. Υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισοί στο λιανεμπόριο είναι αυταπασχολούμενοι, που σημαίνει ότι δεν απασχολούν προσωπικό, άρα δεν καταβάλουν τίποτα επιπλέον.

Σχετικά άρθρα