Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντίστρια συνελήφθη στον Έβρο!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Έβρος, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Μια γυναίκα με ελβετική και αιγυπτιακή υπηκοότητα συνελήφθη στον Έβρο, ενώ κατευθυνόταν μαζί με το τετράχρονο παιδί της στην Τουρκία, με τελικό προορισμό τη Συρία, όπου σχεδίαζε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος για να πολεμήσει.

Δικάστηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, ωστόσο παρέμεινε εγκλωβισμένη στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, χωρίς το ηλικίας τεσσάρων χρόνων παιδί της, το οποίο πήρε ο πατέρας του.

Η περίεργη υπόθεση προκάλεσε συναγερμό στις ελληνικές αρχές.

Η γυναίκα είχε επιχειρήσει να βγει από την Ελλάδα, μέσω του μεθοριακού σταθμού των Κήπων, πλην όμως συνελήφθη, καθώς εκκρεμούσε εναντίον της ένταλμα της Ιντερπόλ, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλλει στην Αίγυπτο ο επιχειρηματίας, σύζυγός της, ότι απήγαγε το παιδί τους και κατευθυνόταν στη Συρία για να ενταχθεί και να πολεμήσει στο πλευρό του Ισλαμικού Στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια φέρεται να παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προορισμό τη Συρία, όπου σχεδίαζε να φέρει στον κόσμο και άλλα παιδιά για να «γίνουν μαχητές του Αλλάχ». «Θέλω να πάω να ενταχθώ στο Ισλαμικό Κράτος. Εκεί θα βρω ασφάλεια και ειρήνη. Να γεννήσω παιδιά στη Συρία για να γίνουν μαχητές» φέρεται να είπε η ίδια στους αστυνομικούς.

Η 29χρονη γυναίκα μια μέρα μετά τα Χριστούγεννα και ανήμερα των γενεθλίων του 4χρονου γιου της πήρε το παιδί και εξαφανίστηκε από το σπίτι της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έφτασε παράνομα με «σαπιοκάραβο» στην Κρήτη, και από εκεί με πλοίο της γραμμής στην Αθήνα, για να προωθηθεί στη συνέχεια στον Εβρο, με σκοπό να δοκιμάσει να περάσει στην Τουρκία και από εκεί στη Συρία.

Ο σύζυγός της δήλωσε την αρπαγή παιδιού στις αιγυπτιακές αρχές και σήμανε συναγερμός στην Ιντερπολ.

Συνελήφθη μαζί με το παιδί στον Έβρο και αμέσως στο σημείο έφτασε ο πατέρας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο πατέρας κατέθεσε ότι από καιρό η σύζυγός του σχεδίαζε τη μετάβασή της στη Συρία μαζί με το παιδί τους, και μάλιστα ο ίδιος είχε καταγγείλει στις αρχές της χώρας του τη φυγή της, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα από την Ιντερπόλ. Μολονότι η ίδια είχε καταθέσει αρχικά στους αστυνομικούς ότι προορισμός της ήταν η Συρία και ο Ισλαμικό Κράτος, για λόγους ευνόητους στο δικαστήριο το αρνήθηκε.

Ο πατέρας είπε ότι πούλησε όλες τις οικοσκευές του σπιτιού και τα χρυσαφικά της για να εξασφαλίσει χρήματα για το ταξίδι.

Μετά την παραχώρηση της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού στον πατέρα, αφέθηκε ελεύθερη. Η ίδια πήγε στους Κήπους για να συνεχίσει το ταξίδι της στην Τουρκία, πλην όμως υπήρξαν γραφειοκρατικά εμπόδια.

Σχετικά άρθρα