Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατροί: Δεν υπάρχουν κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Γιατροί: Δεν υπάρχουν κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), Υπουργείο Υγείας,

Δεν υπάρχουν κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, (ΜΕΘ), καταγγέλλουν οι γιατροί και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), δεκάδες βαρέως πάσχοντες να παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη διαθέσιμων κλινών στις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, στη «λίστα αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας στις 3 Ιανουαρίου ήταν καταχωρημένα 52 περιστατικά βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ την επόμενη ημέρα ήταν 50.

Η ΕΙΝΑΠ ζητεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε, όπως αναφέρει, να λειτουργήσουν τα περίπου 200 κρεβάτια ΜΕΘ (σχεδόν 100 στο λεκανοπέδιο) τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του διαβεβαιώνει ότι προχωρούν οι διαδικασίες, ώστε να προκηρυχθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ 500 θέσεις (100 γιατροί+ 400 νοσηλευτές) με στόχο να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας.

Σχετικά άρθρα