Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτοιμες οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων – Δεν θα επιφέρουν μειώσεις φόρων

Έτοιμες οι νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων – Δεν θα επιφέρουν μειώσεις φόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Αντικειμενικές Αξίες, ΕΝΦΙΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, Φορολογία Ακινήτων,

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, οι οποίες θα έχουν αναδρομική ισχύ προκειμένου να καλύψουν και συναλλαγές που έγιναν για διάστημα του 2015.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, οι αναδρομικές αλλαγές, εκτός από μέρος του 2015, θα καλύψουν και όλο το 2016.

Μέσα στο 2016 θα έχουμε την προετοιμασία ενός καινούργιου συστήματος προσδιορισμού των αντικειμενικών τιμών, που θα παρακολουθεί τις εμπορικές τιμές των ακινήτων.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό μετά την απόφαση του ΣτΕ και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθούν οι νέες τιμές.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι νέες αντικειμενικές τιμές, που αναμένεται να είναι μειωμένες σε σχέση με τις ισχύουσες είναι “δώρον άδωρον” για τους φορολογούμενους, αφού δεν πρόκειται να επιφέρουν στην πράξη μείωση των φόρων που βαρύνουν τα ακίνητα και κυρίως του περιβόητου ΕΝΦΙΑ.

Και αυτό γιατί τα έσοδα που έχουν προϋπολογιστεί για τα ακίνητα και περιέχονται και στο νέο μνημόνιο δεν μπορούν να μειωθούν και πρέπει να παραμείνουν στο …ύψος τους. Κατά συνέπεια η μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων θα συνοδευτεί και με αλλαγές στους υπάρχοντες συντελεστές υπολογισμού των φόρων, ώστε αυτοί να μην μειωθούν. Κοροϊδία.

Σχετικά άρθρα