Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάγωσε η Ελλάδα από τον χιονιά

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Χιόνι, Χιόνια,

Η επέλαση του χιονιά σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι γεγονός εδώ και ώρες και στην Αττική, το κρύο είναι τσουχτερό, ενώ η χιονόπτωση είναι έντονη από το πρωί στα βόρεια προάστια.

Σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν. Στο ορεινό Παρανέστι Δράμας το πρωί το θερμόμετρο έδειχνε -10 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη -4 και -2 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και στις Σέρρες. Εντονότερα είναι τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς Θάσο και αντίστροφα.

Σε ποιες περιοχές η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψους του Τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο. Από νωρίς το πρωί, στην περιοχή παρατηρούνται έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην οδική κυκλοφορία.

Λόγω των χιονοπτώσεων με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Δράμας.

Στην Εγνατία, στους κάθετους άξονές της και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών τα οχήματα κινούνται χωρίς αλυσίδες.

Σχετικά άρθρα