Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσφυγες: Η “Οδύσσεια” τους δεν τελειώνει με την Ευρώπη που έμπλεξαν

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθηναίων, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πλατεία Βικτωρίας, Πρόσφυγες,

Το δράμα δεν έχει τέλος καθώς στην πλατεία Βικτωρίας επέστρεψαν οι πρόσφυγες με δεκάδες ανθρώπους, μαζί και παιδιά, να προσπαθούν όπως – όπως να προστατευτούν από το ψύχος με κουβέρτες και ότι βρουν.

Την ίδια στιγμή και μετά τις Συνόδους Κορυφής και διασκέψεις για το προσφυγικό, η Ελλάδα παραμένει η πρώτη και μόνη βέβαιη σανίδα σωτηρίας που έχουν.

Καθώς οι καραβιές προσφύγων συνεχίζονται στον Πειραιά στην πλατεία συρρέουν κι άλλοι μετανάστες μέσω του ηλεκτρικού, αν και πολλοί εξ αυτών δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να φύγουν στις επόμενες ώρες.

Το πρωί στην περιοχή έφτασαν υπάλληλοι του δήμου για να καθαρίσουν την περιοχή, ενώ πολίτες προσπαθούν να συνδράμουν τους μετανάστες.

Δραματική έκκληση στην κυβέρνηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τους μετανάστες απηύθυνε την Τρίτη ο δήμος Αθηναίων, επιρρίπτοντας ευθύνες για το θέμα στην κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος, επισημαίνει ότι «παρά τις ρητές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, η κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας εξελίσσεται αρνητικά, έχει γίνει εκ νέου αφόρητη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί την κυβέρνηση να προβεί σ’ όλα εκείνα τα μέτρα «που απαιτούνται για την αποσυμφόρηση της πλατείας, τη στέγαση και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, καθώς και τη μέριμνα για την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Σχετικά άρθρα