Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο οι μετανάστες από τα σύνορα με τα Σκόπια

Στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο οι μετανάστες από τα σύνορα με τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Παλαιό Φάληρο, Σκόπια,

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης άρχισαν να καταφθάνουν τα λεωφορεία με τους μετανάστες από την Ειδομένη στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Κοσμόπουλος, ο κόσμος είναι αρκετός και το γήπεδο έχει αρχίσει να γεμίζει. Ο χώρος θερμαίνεται, υπάρχει φαγητό και κουβέρτες, ενώ δημιουργείται ξεχωριστός χώρος για τις οικογένειες.

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, πρόσκοποι και άλλοι υποδέχονται τους μετανάστες, η μεταφορά των οποίων θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να έρθουν και τα 46 λεωφορεία που ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στα οποία επιβιβάστηκαν πάνω από 2.000 άνθρωποι.

Ο Γιώργος Κοσμόπουλος ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως προς το παρόν δεν υπάρχουν καταγγελίες για κακομεταχείριση μεταναστών.

Μέρος των μεταφερθέντων μεταναστών θα οδηγηθεί και στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ενώ πιθανόν την Πέμπτη να ανοίξουν και άλλοι χώροι φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται, πως οι μετανάστες βρίσκονταν σχεδόν τρεις εβδομάδες στην Ειδομένη, ευελπιστώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στα Σκόπια για να περάσουν από εκεί στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, όπως επιθυμούν.

Σχετικά άρθρα