Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουζάλας: Υπαίτια η Μέρκελ για το μεταναστευτικό – Η Ειδομένη θα «καθαρίσει» άμεσα

Μουζάλας: Υπαίτια η Μέρκελ για το μεταναστευτικό – Η Ειδομένη θα «καθαρίσει» άμεσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frontex, Άνγκελα Μέρκελ, Γιάννης Μουζάλας, Ευρώπη, Κρίση Χρέους, Μετανάστες, Σκόπια,

Ως υπαίτια για την μεταναστευτική κρίση, έδειξε ο Έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, υπογραμμίζοντας πως με τη στάση της δημιούργησε την αίσθηση ότι η Ευρώπη είναι ανοιχτή στους μετανάστες.

«Η Ειδομένη θα “καθαρίσει” από μετανάστες στις επόμενες μέρες (…) Θα εφαρμοστούν οι νόμοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας πως «καταβάλουμε προσπάθεια να μην πέσει ξύλο, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους».

«Δέκα μέρες κατειλημμένη είναι η σιδηροδρομική γραμμή, δεν μπορείς σαν κράτος να μην αντιδράσεις» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Σιγά – σιγά οι μετανάστες αποσύρονται από την Ειδομένη. 1.000 μετανάστες είχαν μείνει χθες. 1.500 μετανάστες γύρισαν από την Ειδομένη και περιμένουμε άλλους 1.500. Όσοι θέλουν αίτηση άσυλου θα τους δώσουμε δυνατότητα να το κάνουν. Παρά πολλοί μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν μόνοι τους στις χώρες τους, υπάρχει πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής, θα γίνουν και απελάσεις» πρόσθεσε ο κ. Μουζάλας.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως η Frontex είχε ζητήσει να έρθουν στη χώρα μας παρατηρητές από τα Σκόπια τα οποία ονομάζουν αυθαίρετα «Μακεδονία»: «Ουδέποτε αρνηθήκαμε δυνάμεις της Frontex, αντιθέτως ζητήσαμε 1.600 άτομα, και είχαμε δεχθεί τη δακτυλοσκόπηση».

Τέλος, ο κύριος Μουζάλας προειδοποίησε πως «αν συνεχίσουν να υψώνονται φράχτες το προσφυγικό θα επιδεινωθεί».

Σχετικά άρθρα