Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5.000 Αστυνομικοί φυλάνε την Αθήνα για την επέτειο του Αλ. Γρηγορόπουλου

5.000 Αστυνομικοί φυλάνε την Αθήνα για την επέτειο του Αλ. Γρηγορόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αλέξης Γρηγορόπουλος, Αστυνομία, Εξάρχεια,

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας εν όψει της επετείου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Κυριακή.

Μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αποφασίστηκε το επιχειρησιακό πλάνο θα είναι ίδιο με αυτό που εφαρμόστηκε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Στις επιχειρήσεις θα συμμετέχει και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Ωστόσο, ο προβληματισμός εστιάζεται στην περιοχή των Εξαρχείων. Ανώτατος αξιωματικός δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως ο σχεδιασμός των μέτρων στοχεύει στο να αποτραπούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά που σημειώθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Το σχέδιο προβλέπει τη φρούρηση του Πολυτεχνείου, του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας, πολιτικών γραφείων και άλλων κτιρίων και υπηρεσιών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν περιμετρικά των Εξαρχείων και όχι εντός της περιοχής, ώστε να μην προκαλέσουν με την παρουσία τους.

Ταυτόχρονα όμως, έχουν δοθεί οδηγίες να δράσουν αποτελεσματικά σε περίπτωση καταστροφών, ενώ από το πρωί της Κυριακής οι έλεγχοι θα είναι έντονοι σε όλη την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα